Annenizin elinin değdiği lezzetli 10 farklı çorba

Kışın şu soğuk günlerinde içinizi ısıtacak sıcacık bir çorba içmeye ne dersiniz?

Çorba içinizi ısıtmak için birebirdir. Karnınız acıktığında içtiğiniz bir kâse çorba hemen açlığınızı yatıştırır. Hasta olduğunuz zaman annenizin size ilk yaptığı şey şifa kaynağı sıcacık bir çorbadır. Çorbanın eşsizliğini çorba olmadan yemeğe başlamayanlar ve sıcacık çorba içmeyi sevenler anlayabilir. Sıcacık buharı üstünde tüten annenizin elinin değdiği lezzetli 10 çorba…
Mercimek çorbası

                                    Mercimek çorbasını sevmeyen yoktur. Hemen hemen her sofrada yeri ayrılan müdavim lezzetlerden mercimek çorbası mis gibi kokusu ve enfes lezzetiyle sizi tabak tabak çorba içmeye davet ediyor. Kırmızı mercimeğin eşsiz lezzeti ve faydaları saymakla bitmez.
Mercimek çorbası Mercimek çorbasını sevmeyen yoktur. Hemen hemen her sofrada yeri ayrılan müdavim lezzetlerden mercimek çorbası mis gibi kokusu ve enfes lezzetiyle sizi tabak tabak çorba içmeye davet ediyor. Kırmızı mercimeğin eşsiz lezzeti ve faydaları saymakla bitmez.
Ezogelin çorbası

                                    Bulgur, pirinç ve mercimeğin birleşiminden hazırlanan, baharatların en çok yakıştığı çorbadır ezogelin… İçinde bulunan malzemelerden ötürü oldukça doğurucu ve besleyici bir lezzettir.
Ezogelin çorbası Bulgur, pirinç ve mercimeğin birleşiminden hazırlanan, baharatların en çok yakıştığı çorbadır ezogelin… İçinde bulunan malzemelerden ötürü oldukça doğurucu ve besleyici bir lezzettir.
Yayla çorbası
Yoğurttan yapılan çorbaların en bilindik olanı kuşkusuz yayla çorbasıdır. Yoğurt ve pirincin birleşiminden olan yayla çorbası üzerinde gezdirilen nane sosuyla birlikte damaklarınızı şenlendirir.
Yayla çorbası Yoğurttan yapılan çorbaların en bilindik olanı kuşkusuz yayla çorbasıdır. Yoğurt ve pirincin birleşiminden olan yayla çorbası üzerinde gezdirilen nane sosuyla birlikte damaklarınızı şenlendirir.
Domates çorbası

                                    Mis gibi kokan domates çorbası… Şu an domates mevsimi olmasa da yazdan derin dondurucuya attığınız domatesleri kullanarak bu çorbadan hazırlayabilirsiniz. Bu arada kaşar peyniri domates çorbasının vazgeçilmezidir.
Domates çorbası Mis gibi kokan domates çorbası… Şu an domates mevsimi olmasa da yazdan derin dondurucuya attığınız domatesleri kullanarak bu çorbadan hazırlayabilirsiniz. Bu arada kaşar peyniri domates çorbasının vazgeçilmezidir.
Tarhana çorbası

                                    Hastalandığınız zaman genelde anneleriniz “Sana bir tarhana çorbası yapayım da bak nasıl bir anda ayağa kalkacaksın” der. Başta pek inanamasanız da tarhana çorbasını içtikten sonra psikolojik olarak mı yoksa çorbadan mı bilinmez bir anda iyileşmeye başlarsınız.
Tarhana çorbası Hastalandığınız zaman genelde anneleriniz “Sana bir tarhana çorbası yapayım da bak nasıl bir anda ayağa kalkacaksın” der. Başta pek inanamasanız da tarhana çorbasını içtikten sonra psikolojik olarak mı yoksa çorbadan mı bilinmez bir anda iyileşmeye başlarsınız.
Şehriyeli tavuk çorbası

                                    Şehriyeli tavuk çorbası, tavuk severlerin en çok tercih ettiği çorba çeşitlerindendi. Çorbaya eklenen limon, lezzetine lezzet katar.
Şehriyeli tavuk çorbası Şehriyeli tavuk çorbası, tavuk severlerin en çok tercih ettiği çorba çeşitlerindendi. Çorbaya eklenen limon, lezzetine lezzet katar.
Sebze çorbası

                                    Sebze çorbasına genellikle herkes burun kıvırır. Çocukları yesin diye annelerin en çok çaba gösterdiği çorbalardan bir tanesi olmaya aday bir lezzet… Sebze severlerin bayılarak içtiği, faydası adında gizli olan sebze çorbası…
Sebze çorbası Sebze çorbasına genellikle herkes burun kıvırır. Çocukları yesin diye annelerin en çok çaba gösterdiği çorbalardan bir tanesi olmaya aday bir lezzet… Sebze severlerin bayılarak içtiği, faydası adında gizli olan sebze çorbası…
Yeşil mercimek çorbası

                                    Erişteyle birlikte yapılan nefis yeşil mercimek çorbasını, erişte yoksa tel şehriye ile de yapmayı deneyebilirsiniz. İçerisinde erişte bulunan yeşil mercimek çorbası oldukça doyurucu bir çorbadır…
Yeşil mercimek çorbası Erişteyle birlikte yapılan nefis yeşil mercimek çorbasını, erişte yoksa tel şehriye ile de yapmayı deneyebilirsiniz. İçerisinde erişte bulunan yeşil mercimek çorbası oldukça doyurucu bir çorbadır…
Buğday çorbası

                                    Yazın içtiğiniz soğuk buğday aşı çorbasının sıcak versiyonunu kış aylarında yapabilirsiniz. İçimi oldukça keyifli ve lezzetli bir çorba…
Buğday çorbası Yazın içtiğiniz soğuk buğday aşı çorbasının sıcak versiyonunu kış aylarında yapabilirsiniz. İçimi oldukça keyifli ve lezzetli bir çorba…
İşkembe çorbası

                                    Kokusu nedeniyle itici gelse de işkembe çorbası sevenler, bazı kişilerin neden bu lezzeti sevmediğine anlam veremez. Sirke, sarımsak ve pul biberle birlikte içerseniz işkembe çorbası sevenlere sizde hak verebilirsiniz.
İşkembe çorbası Kokusu nedeniyle itici gelse de işkembe çorbası sevenler, bazı kişilerin neden bu lezzeti sevmediğine anlam veremez. Sirke, sarımsak ve pul biberle birlikte içerseniz işkembe çorbası sevenlere sizde hak verebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >