Anonsla işçinin arandığı ilçede işsizlik sorunu çözüldü

Bu ilçede anonsla işçinin arandığı  aranıyor
Bu ilçede anonsla işçinin arandığı aranıyor

Samsun'un Kavak ilçesinde “Özel bir firma veya fabrikada çalıştırılmak üzere bay-bayan elemanlar alınacaktır” şeklinde anonslar yapılarak vatandaşlara istihdam sağlanıyor.

"Anonsla işçi arayan ilçe" olarak anılan Kavak’ta özel bir şirket bünyesinde istihdam edilecek 45 personel için belediye hoparlörlerinden anons yapılarak işçi aranıyor. Kavak Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu ortadan kaldırmak için alışık olunmayan bir projeye imza attı. Belediye tarafından yapılan istihdam çalışmaları kapsamında ilçedeki işsizlik sorunu en az seviyelere düşürülürken, işsiz olan vatandaşlara iş imkanı sağlamak adına her gün hoparlörden anons yapılıyor. Belediyeye ait hoparlörlerden, “Özel bir firma veya fabrikada çalıştırılmak üzere bay-bayan elemanlar alınacaktır” şeklinde anons yapılırken, anonsu duyan vatandaşlar soluğu belediye kapısında alıyor.

Anons sayesinde işsiz olan vatandaşlara iş imkanı sağladıklarını dile getiren Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Geçen hafta bir firmanın 45 tane eleman ihtiyacı oldu. Bize başvurdular. Biz de hayhay diyerek, iş arayan kardeşlerimizi belediyeye davet ettik. Onların CV’lerini alıp gerekli firmalara gönderiyoruz. İş arayan kardeşlerimiz belediyemize gelsinler, arkadaşlarımız yardımcı olacaktır. Zaman zaman bu tür anonsları duymanız mümkün. Geçen yıl da yaptık. Periyodik olarak bizden talep oldukça biz de anonslar ile iş için çağrı yaparak vatandaşları belediyemize davet ediyoruz. İşçiye ihtiyacı olan vatandaşlarımız ile işe ihtiyacı olan vatandaşlarımızı bu şekilde birleştiriyoruz.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,

Bizim Organize Sanayi Bölgemiz var. Burada 25 tane fabrikamız var. 750 kardeşimiz buralarda istihdam ediyor. İlçedeki istihdamla ilgili problemler ciddi anlamda çözüldü. Şu an ilçemizde işsizlikle alakalı problem yüzde 90 oranında çözülmüş durumda" dedi.
İlçede yaşayan vatandaşlar da belediye tarafından verilen bu hizmeti takdirle karşıladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >