Antakya New York Times'ta: İşte depremden önceki ve sonraki hali

Antakya
Antakya

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depremleri, Google haritalarına da yansıdı. 50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği, 100 binin üzerinde insanımızın yaralandığı depremlerde on binlerce bina da ya çöktü ya da ağır hasar aldı. Google Haritalar, 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye haritasını da güncelledi. Depremin vurduğu birçok şehirdeki yıkım ve enkazların moloz yığınına dönmesi uzaydan görüntülendi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan ve tüm yurdu yasa boğan depremlerde, ağır hasar alan Hatay ve Kahramanmaraş'taki yıkımlar, Google haritalarında gözler önüne serildi.

Uzaydan çekilen görüntülerde yıkım net bir şekilde görülürken, sokak görüntüsünde ise yıkılan binaların depremden önceki görüntüsü de yer aldı.

Antakya'nın öncesi ve sonrası New York Times'ta

New York Times gazetesi, Hatay'daki depremde yıkılan binaların eski görüntüleri ve enkaz hallerini video olarak yayınladı. Türkiye'deki depremden kısa bir süre sonra çekilen enkazların drone görüntüleri ile Google Haritalar'dan bina cephelerini eşleştirdi.

Saray Caddesi'nde bulunan 70'ten fazla mağaza, restoran ve başka işletmeler bulunuyordu. 6 Şubat'taki depremden kısa bir süre sonra çekilen drone görüntülerinde tarihi caddede enkaz haline dönmüş binalar yer aldı. ABD gazetesi, binaların depremden önce nasıl göründüğünü Google Haritalar'dan elde ettiği görüntülerle üst üste bindirdi.

"Eski Şehir'de kaybedilen her şeyi yeniden inşa etmek ve eski haline getirmek uzun yıllar alabilir" denilen haberde, "Şimdilik, Eski Şehir'in bir zamanlar canlı olan kısmı ıssız ve ürkütücü bir şekilde boş duruyor" ifadelerine yer verildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >