Antalya Kaş açıklarında 6 büyüklüğünde deprem

Arşiv
Arşiv

Antalya'da ve çevre illerde hissedilen bir deprem meydana geldi. Antalya'nın yanı sıra Muğla, İzmir, Aydın, Konya, Denizli, Burdur gibi birçok ilde hissedilen depremin şiddeti ilk belirlemelere göre 6.0.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'ne göre Akdeniz'de bir deprem meydana geldi. Deprem Antalya ve çevresinde de hissedildi.

AFAD, saat 08.32'de Akdeniz'de Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Deniz yüzeyinin 36,10 kilometre derinliğinde, 6 büyüklüğünde meydana gelen depremin merkez üssünün Antalya'nın Kaş ilçesinin 189,11 kilometre açığında olduğu belirlendi.

"Olumsuz bir ihbar yok"

AFAD'dan yapılan açıklamada "Akdeniz'de Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında (155 km), saat 08.32'de 6,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Geçmiş olsun Antalya. Kaş ilçesi açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

Çok sayıda ilden hissedildi

Deprem Antalya'nın yanı sıra Mersin, İzmir, Denizli ve çevresinde de hissedildi.

Kandilli'den açıklama

Kandilli'den yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğü 6,1 ve derinliği 28,4 km olarak açıklandı.

'Herhangi bir olumsuzluk yok'

Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, kendisinin de depremi hissettiğini söyledi. Şu ana kadar kendilerine herhangi bir ihbar gelmediğini belirten Yazıcı, "Bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok. İlçedeki uzak mahalleler ve yayla yerleşimleriyle de irtibat halindeyiz" dedi.

Depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Antalya Valisi Ersin Yazıcı da “İlimiz Kaş ilçesi açıklarında, saat 08.32'de 6.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, şu ana kadar gelen bilgilere göre çok şükür can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >