Antalya ve Burdur'da orman yangını çıktı

Manavgat, Kaş ve Bucak alevlere teslim oldu
Manavgat, Kaş ve Bucak alevlere teslim oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Kaş ilçesinde de sazlık alanda yangın çıktı. Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde de ormanlık alanda yangın çıktı. Üç mahalleyi etkileyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Hatipler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yükselen alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye arazöz ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangın yerleşim yerlerine kadar ulaştı
Yangın yerleşim yerlerine kadar ulaştı

Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayıldı

Antalya Kaş'ta Yeşilköy, Ova ve Kınık mahallelerinin kesiştiği Göl mevkisindeki sazlık alanda yangın çıktı. Seraların da bulunduğu bölgede, alevler rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Yangın rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılıyor
Yangın rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılıyor

Burdur'da da yangın çıktı

Bucak'a bağlı Çobanpınar köyü Kumyeri Mahallesi'nde, saat 12.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle Karaağaç Mahallesi'ne ardından Narağacı Mahallesi'ne sıçradı. Dağınık yerleşimin olduğu bölgede bazı evler, tedbir amaçlı boşaltıldı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına helikopter, arazöz ve iş makineleri ile müdahale ediyor. Bölge halkı da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlara ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli'nin açıklamaları:

288 yangından 285'ini kontrol altına aldık. 3 ilde 3 yangın sürüyor. (Burdur) Bucak yangını tehlikeli. Yanan evler, boşaltılan evler var.

Köyceğiz yangınında yerleşim yerlerine tehdidi ortadan kaldırdık. Yangının sonuna doğru geliyoruz.

Yangından zarar gören her köye ve mahalleye özel entegre tarımsal kalkınma projeleri hazırlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >