Antalya'da savaş fırsatçılığı: Ev kiraları üç kat arttı, 16 bin lira kira isteniyor

Antalya'da savaş fırsatçılığı, ev kiraları üç kat arttı
Antalya'da savaş fırsatçılığı, ev kiraları üç kat arttı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle siviller güvenli bölgelere sığınmaya çalışıyor. 29 bin Rus ve 9 bin civarı da Ukraynalının yaşadığı Antalya'da savaşla birlikte yabancıların sayısı hızla arttı. Bu durumu fırsatçılığa çeviren ev sahipleri kiralarda üç kat artış yaptı. Konyaaltı'ndaki binada deniz görmeyen bir ara kat dairenin kirası aylık 16 bin liraya geldi. Emlak danışmanlığı yapan Serkan Şahin yerli vatandaşa ev bulmakta zorluk çektiğini belirtti.

Ev kiralarındaki artış dudak uçuklatıyor... 29 bin Rus ve 9 bin civarı da Ukraynalının yaşadığı Antalya'da savaşla birlikte yabancıların sayısı hızla arttı. Savaştan kaçan Ukraynalıların Antalya'ya gelmesini kullanmak isteyen fırsatçı ev sahipleri de kiralara fahiş zamlar yaptı.

Ev kiraları 10 bin lirayı buldu

Kentin uzak semtlerinde bile normal büyüklükteki evlerin kiraları 10 bin lirayı buluyor. Merkeze yaklaştıkça kiralar daha da artıyor.

Deniz görmeyen ara kat evin kirası 16 bin lira

Konyaaltı'ndaki binada deniz görmeyen bir ara kat dairenin kirası aylık 16 bin liraya geldi.

Birçok ev sahibi satılığa çıkardığı evlerini satmaktan vazgeçip kiraya veriyor.

"Yerli vatandaşa ev bulmakta zorlanıyoruz"

Posta'da yer alan habere göre; emlak danışmanlığı yapan Serkan Şahin

“5 bin liraya kiraya verdiğimiz daire şu anda 10 bin lira oldu. Yerli vatandaşa ev bulmakta zorlanıyoruz” dedi. Bazı ev sahiplerinin Rus ya da Ukraynalı kiracı bulmak için yerli kiracıları evlerden çıkarmaya çalıştığı belirtiliyor. Satılık evlerin de fiyatı katlandı. Savaştan önce 1.5 milyonlira değer biçilen evler şu an 4 milyon liraya satılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >