Apple, 2017'de de şov yapacak: İşte beklenen yeni teknolojiler

Apple'ın 2017 yılında da yeni sektörlere adım atacağı tahmin ediliyor. Peki ama bunlar hangileri?

Teknoloji dünyasının mihenk taşı Apple, her yıl milyarlarca dolar kâr elde ederek bu anlamda sektördeki irili ufaklı birçok şirkete öncülük ediyor. Elbette hedefleri ve yeni nesil teknolojileri sebebiyle neredeyse tüm şirketlerin gözü de Apple'a çevrilmiş durumda. İçerisinde bulunduğumuz 2017 yılı için de benzer durum geçerli.

Steve Jobs'ın tohumlarını 1976'da ekmeye başladığı Cupertinolu Apple, aradan geçen süreçte çok önemli aşamalar kaydetti. Bu doğrultuda 2017'de de Apple'dan çeşitli beklentiler var. Bunlar kısaca nesnelerin interneti, sürücüsüz otomobil ve artırılmış gerçeklik olarak özetlenebilir.
Nesnelerin İnterneti (IOT)
IOT şeklinde de geçen "Nesnelerin İnterneti" kavramı, normalde bağlantılı olmayan nesnelerin internete erişerek akıllı hale gelmesi şeklinde tanımlanabilir. Elbette her alanda olduğu gibi Apple'ın IOT konusunda da önemli çalışmaları var. Tabii ki bu sene çalışmaların devam etmesi hatta önemli açıklamalar yapılması bekleniyor.
Nesnelerin İnterneti (IOT) IOT şeklinde de geçen "Nesnelerin İnterneti" kavramı, normalde bağlantılı olmayan nesnelerin internete erişerek akıllı hale gelmesi şeklinde tanımlanabilir. Elbette her alanda olduğu gibi Apple'ın IOT konusunda da önemli çalışmaları var. Tabii ki bu sene çalışmaların devam etmesi hatta önemli açıklamalar yapılması bekleniyor.
Sürücüsüz Otomobil
Apple'ın uzunca bir süredir "sürücüsüz otomobil" konusunda "gizli" ekiple çalışmalar yaptığı biliniyor. Hatta CarPlay sistemleriyle birlikte sürücüsüz otomobillerin çok daha büyük önem kazanacağı ifade ediliyor. Bu yıl Apple'dan beklentiler arasında sürücüsüz otomobiller de var.
Sürücüsüz Otomobil Apple'ın uzunca bir süredir "sürücüsüz otomobil" konusunda "gizli" ekiple çalışmalar yaptığı biliniyor. Hatta CarPlay sistemleriyle birlikte sürücüsüz otomobillerin çok daha büyük önem kazanacağı ifade ediliyor. Bu yıl Apple'dan beklentiler arasında sürücüsüz otomobiller de var.
Artırılmış Gerçeklik
Microsoft başta olmak üzere HTC, Facebook ve Samsung gibi dev şirketler sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerine yoğunlaşmış durumda. Hatta geçtiğimiz yıl ilk ürünler tanıtıldı ve satışlar başladı. Bu yıl da aynı etkinin devam edeceği öngörülüyor; üstelik Apple'ın da artırılmış gerçeklik konusunda atılımlar yapacağı aşikar.
Artırılmış Gerçeklik Microsoft başta olmak üzere HTC, Facebook ve Samsung gibi dev şirketler sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerine yoğunlaşmış durumda. Hatta geçtiğimiz yıl ilk ürünler tanıtıldı ve satışlar başladı. Bu yıl da aynı etkinin devam edeceği öngörülüyor; üstelik Apple'ın da artırılmış gerçeklik konusunda atılımlar yapacağı aşikar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >