Apple 300 milyon dolar tazminat ödeyecek

Apple
Apple

Apple, iPhone cihazlarında 4G patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle 300 milyon dolar tazminat cezasına çarptırıldı. ABD'de görülen davada Apple ve 4G LTE patent sahibi PanOptis karşı karşıya geldi. Mahkeme, Apple'ın 4G LTE patentlerini ihlal ettiği için 300 milyon dolar ceza verdi. Apple cezayı kabul etmeyerek kararı temyize götürecek.

Apple'ın son zamanlarda açılan telif davaları ile başı dertte. Apple açılan son patent davası ise 4G teknolojileri geliştiren PanOptis şirketi tarafından açıldı. Apple daha önce aynı davadan 500 milyon dolardan fazla ceza almış ve karara itiraz etmişti. Yapılan yeniden değerlendirme sonucu şirketin cezası 300 milyon dolara indi.

Fakat Apple cezayı tekrardan haksız bularak temyize başvuracaklarını belirtti.

Apple sözcüsü Josh Rosenstock, yaptığı duyuruda “Jüriye zaman ayırdıkları için teşekkür ediyoruz ancak karardan hayal kırıklığına uğradık ve temyize gitmeyi planlıyoruz” dedi. “Optis hiçbir ürün üretmiyor ve tek işi, biriktirdikleri patentleri kullanarak şirketlere dava açmak. Makul olmayan ödemeler alma girişimlerine karşı savunmaya devam edeceğiz.”

Optis'in elinde bulundurduğu patentler daha önce LG, Panasonic ve Samsung'a aitti. Şirket daha sonra bunları satın aldı.

Öte yandan Optis de Apple'dan 7 milyar dolar istiyor. Apple'ın cihazlarında temel bağlantı kanalları olan 4G LTE'yi kullanabilmesi için Optis'e ödeme yapması gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >