Apple AirPods, %35 ile kablosuz kulaklık pazarının lideri

AirPods
AirPods

Raporlar, Apple AirPods satışları iyi gitse bile artan çeşitlilik nedeniyle kullanıcıların uygun fiyatlı modellere kaydığını gösteriyor.

Evet; şu anda AirPods'un kablosuz kulaklık pazarındaki payı %35 civarında. Ama Çinli üreticiler artık pastadan çok daha fazla pay almaya başladı.

Apple, ilk nesil AirPods ile yakaladığı satış başarısını, AirPods 2 ve AirPods Pro ile devam ettirdi. Bugün gelinen noktada AirPods satışları, kablosuz kulaklık satışlarının büyük bir kısmını oluşturuyor. Yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan raporlar, bu sene toplamda 82 milyon adet kablosuz kulaklık satılması bekleniyor.

Apple, kablosuz kulaklık pazarının %35'lik bölümünü elinde tutuyor.
Apple, kablosuz kulaklık pazarının %35'lik bölümünü elinde tutuyor.

Tahminlere göre Apple bu sene AirPods satışlarını %30 civarında artırabilecek. Ama çok hızlı büyüyen kablosuz kulaklık pazarındaki hakim gücünü kaybetmesini engellemeyecek. Çinli rakiplerin daha uygun fiyatlı alternatifleri, Apple'ın kan kaybı yaşamasına neden oluyor.

AirPods, yeni nesil ucuz kablosuz kulaklıkların ardından bile kitlesini korumayı başarıyor.
AirPods, yeni nesil ucuz kablosuz kulaklıkların ardından bile kitlesini korumayı başarıyor.

Kablosuz kulaklık pazarında şu anda pastada marka bazında en büyük dilimi %35 ile Apple alıyor. Hemen ardından %10 ile Xiaomi, %6 ile Samsung, %3 ile de Jabra ve JBL geliyor. Ayrıca geriye kalan Çinli üreticiler de düşünüldüğünde pastanın %100'lük kısmı tamamlanıyor.

Bahsettiğimiz bu alternatifler zaman içinde Android akıllı telefon kullanıcılarının AirPods'a yönelmesinin pek de mantıklı olmadığı gerçeğini ortaya çıkardı. Counterpoint analisti Liz Lee'nin konuyla alakalı yorumu şu şekilde:

    Çinli markaları ve JLab gibi ABDli üreticileri içeren düşük-orta segment modeller, premium modellerin pastasından pay alıyor. Samsung'un en az iki veya üç varyasyonla ortadan en üst düzeye kadar geniş bir yelpaze sunması halinde özellikle Android telefon kullanıcılarını daha fazla çekebileceğine inanıyoruz.