Apple, akıllı gözlüğü için izleme teknolojisini yeniden geliştiriyor

Apple Glass
Apple Glass

Apple, batarya performansını olumsuz etkileyen göz izleme teknolojisini tekrardan tasarlayarak batarya tasarrufu sağlamaya odaklanıyor.

Sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini bir arada sunacak olan ürünün gelecek sene ya da en geç 2022'de satışa çıkması bekleniyor.

Apple yıllardır artırılmış gerçeklik konusunda çalışmalar yapıyor. Ancak ne yazık ki ortaya henüz somut bir ürün çıkmış değil. Ortaya çıkan son bilgiler, yeni nesil gözlüğü biraz daha detaylandırıyor. En azından göz izleme yeteneğiyle birlikte pil tasarrufu sağlayacağı özellikle belirtilenler arasında. Peki ama bu nasıl oluyor?

Kullanıcının baktığı yön tayin ediliyor.

Patentlere göre kameranın yer aldığı göz izleme sistemi tarafından kullanıcının baktığı yön tayin ediliyor. Yani aslına bakılırsa kamera doğrudan kullanıcının bakışına odaklanıyor da denilebilir. Ek olarak şirket takip sistemi için yeterli bant genişliğinin sağlanacağını ifade ediyor.

Apple'ın aldığı patent, konuyla ilgili bazı detayları net bir şekilde gösteriyor.
Apple'ın aldığı patent, konuyla ilgili bazı detayları net bir şekilde gösteriyor.

İşte tam da bu noktada bir zayıflık başlıyor. Çünkü bu takip sistemi gözlüğün çok fazla ısınmasına neden oluyor. Doğal olarak da aktif kullanım süresi azalıyor. İşte sırf bu yüzden izleme teknolojisine sınırlama getirilebileceği konuşuluyor.

Apple'ın sanal ve artırılmışgerçeklik konusunda kullanıcılara çok özel bir deneyim sunmayı hedeflediği biliniyor. Şu anda N301 ismiyle geçen akıllı gözlük için toplamda 1000 kişilik ekibin çalıştığı da detaylar arasında.

Bu noktada akıllı gözlüğün tam olarak ne zaman hayata geçeceği en fazla merak edilen detaylar arasında. Şu anda her ne kadar kesin bir tarih olmasa da 2021 ya da 2022 yılında Apple Glass'ın raflarda olması kuvvetle muhtemel.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >