Apple Card görücüye çıktı

Apple Card.

● Apple'ın 25 Mart 2019 günü Apple Özel Etkinliği'nde duyurusunu yaptığı kredi kartı, birçok teknoloji tutkununu heyecanlandırmıştı.

● Apple Card ismi verilen yeni ürün, test grubundaki kullanıcılara dağıtılmaya başlandı.

● Apple cihazlarda bulunan Wallet uygulaması üzerinden başvuru yapabilen kullanıcılar, başvuru onayının ardından teslim almaya başladıkları kartların ilk görüntülerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Teknoloji şirketlerinin kullanıcılarını alışkın olmadıkları yeniliklerle buluşturmasına sıkça rastlıyoruz. Apple zaman içerisinde akıllı saat, kablosuz kulaklık gibi yeniliklerle bu tanımın ve bu algının önemli temsilcilerinden biri olmayı başarmış, birçok kullanıcının tercihi olma konumuna erişmişti. Bu yönerge üzerinden ilerleyen ABD'li teknoloji devi, 2019 yılının Mart ayında oldukça şaşırtıcı bir duyuruda bulunmuştu.

Apple Card.
Apple Card.

Apple CEO'su Tim Cook tarafından yapılan açıklamada, Apple Card'ın Ağustos ayı içerisinde kullanıma sunulacağı duyurulmuştu. Önce, rastgele seçilen birkaç kullanıcı için Wallet uygulaması üzerinden başvuru seçeneğini aktif kılan Apple, Apple Card başvurularını resmen başlatmıştı. Test grubuna dahil edilen kullanıcılar, titanyum kartlarına kavuşmaya başladı bile. The Verge'ün yetkili editörleri arasında yer alan Nilay Patel, kendisine gönderilen Apple Card'ın fotoğrafını kişisel Twitter hesabından paylaşırken kartın diğer plastik ve metal kartlardan daha kalın bir forma sahip olması dikkati çekti.

Kredi kartının 'kutu açılışı' bile yapıldı

The Verge editörü Nilay Patel dışında TechCrunch'ın yetkili editörü Matthew Panzarino da eline ulaşan Apple Card'ın ağırlığını diğer kartlarla karşılaştırmayı ihmal etmedi. Apple Card için başvuru yapanlardan ve rastgele seçilen kullanıcılardan biri olan Aaron Andino, eline ulaşan kartın kutu açılım videosunu yayınladı. (İlginç bir 'kutu açılışı' olmuş.)

Birçok özellik Wallet üzerinden kontrol ediliyor

Titanyumdan yapılmış fiziksel Apple Card; Apple logosu, bir çip ve kullanıcının ismi ile temiz bir tasarıma sahip. Kartın üzerinde kart numarası veya son kullanım tarihi bulunmuyor. Bunu yapmalarının sebebi ise kartın çalınması durumunda bilgilerin daha iyi korunabilmesi. Tüm kart bilgileri Walletuygulamasında bulunuyor. Kartın arka yüzünde de CVVnumarası aynı sebepten bulunmuyor. Kartta yalnızca Goldman Sachs logosu ve Mastercard logosu ile bir manyetik şerit gözüküyor.

Apple, yeniliklerini sürdürüyor.
Apple, yeniliklerini sürdürüyor.

Apple Card'ın beklenen ilgiyi görüp göremeyeceğini zaman gösterecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >