Apple dijital hizmetleri artırmak için abonelik paketleri hazırlıyor

Apple
Apple

Apple Müzik, Apple TV+ ve Apple Arcade gibi abonelik hizmetleri sunan Apple, tüm bunları paket haline getirmeye hazırlanıyor.

Aslına bakılırsa şirket, müşterilerin birkaç dijital hizmete daha düşük aylık fiyata abone olmalarını sağlayacak paketlere odaklanıyor.

Hizmetler birimiyle büyük gelir elde eden Apple, önümüzdeki yıllarda bu abonelik servisine ürünleri de dahil edebilir.

Apple One olarak isimlendirilmesi beklenen hizmetin şu an için ne zaman tanıtılacağı belli değil. Fakat iPhone 12 ile beraber duyurulması kuvvetle muhtemel.

Dünyanın ilk 2 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Apple'ın en önemli gelir kalemlerinden biri hizmetler. iPhone, iPad, Mac OS ya da diğer ürün satışlarının yanı sıra şirket iCloud ve App Store üzerinde sağladığı hizmetlerden de önemli bir gelir elde ediyor.

Apple'ın şu anda Müzik, Arcade, TV+ ve News gibi hizmetleri mevcut. Bunların tek çatıda birleşmesi ise - şu an için - Apple One şeklinde isimlendiriliyor.
Apple'ın şu anda Müzik, Arcade, TV+ ve News gibi hizmetleri mevcut. Bunların tek çatıda birleşmesi ise - şu an için - Apple One şeklinde isimlendiriliyor.

Apple'ın maddi anlamda itici gücü: Hizmetler birimi!

App Store'da milyonlarca farklı uygulama var. Kullanıcıların uygulama indirebileceği tek seçenek de bu olunca dolayısıyla Apple'ın aldığı yüksek komisyon kimi zaman haksız kazanç olarak da görülüyor. Bu komisyon ücretleri hizmetler biriminin itici gücünü oluşturan unsurların başında geliyor.

Apple, hangi tarihte tanıtılacağı bir türlü netleşmeyen yeni nesil iPhone'larla birlikte abonelik modelini de duyurabilir. Böylece ürün satmak dışında abonelik paketleriyle de ek gelir elde etmeye odaklanıyor.

Yeni iPhone 12 Ekim'de tanıtılabilir

Şu an için paylaşılan tarihlerin tamamı, 'söylenti' olmanın ötesine gidemiyor. Zira yayınlanan konsept videoları da aynı şekilde. Bu arada iPhone 12'nin tanıtımı için şu an öngörülen tarih 12 Ekim. Ayrıca iPhone 12 Pro'nun çıkışının ise Kasım'a sarkabileceği söyleniyor.

Ön ve arka yüzey cam; çerçeveler paslanmaz çelik olabilir.

Yeni iPhone'dan bahsetmişken son paylaşılan konsept videosu eşliğinde iPhone 12'nin tasarımı hakkında bilgiye sahip olduğumuzu belirtelim.

Zira Apple'a yakınlığıyla bilinen tasarımcıların çizip görselleştirdiği yeni modelde ön ve arka yüzeyin cam; çerçevelerin de paslanmaz çelikten üretildiği görülebiliyor.

Apple One, tüm abonelikleri paket haline getirip kullanıcılara uygun fiyattan sunmayı temel alıyor.
Apple One, tüm abonelikleri paket haline getirip kullanıcılara uygun fiyattan sunmayı temel alıyor.

Yeni modelden beklentiler epey yüksek ama bu haberimizin konusu aslında Apple'ın abonelik satışı. O yüzden şimdilik bu kadar ara bilgi kâfi.

Abonelik paketlerinin kapsam alanı şimdilik bilinmese de Apple One olarak isimlendirileceği tahmin ediliyor. Ayrıca farklı türde paketler sunulacağı da öngörülenler arasında.

Bu noktada şirketin elinde Apple Müzik, Apple TV+ ve Apple Arcade gibi seçenekler var. İlerleyen süreçte Apple News+'ın da bu listeye dahil edilmesi bekleniyor.

Hatta haberimizin başında da bahsettiğimiz Hizmetler bölümünün itici gücünü oluşturan seçeneklerden iCloud da pakete dahil edilebilir.

Apple'ın Aile Paylaşımı özelliği, satın alınan uygulama ya da hizmetlerin ortak kullanıma açılmasını sağlıyor.
Apple'ın Aile Paylaşımı özelliği, satın alınan uygulama ya da hizmetlerin ortak kullanıma açılmasını sağlıyor.

Güncellemelerle paketlerin zaman içinde daha fazla içeriğe sahip olacağını söyleyebiliriz. Aslında bu noktada Apple Fitness gibi hizmetlerin de işin içine dahil edilebileceği konusu gündemde. Ancak belirsizliğini koruduğu için şu an net bir şey söylemek pek doğru değil. Aile Paylaşımı özelliğiyle birlikte aboneliklerin aile bireyleriyle paylaşımı da söz konusu olacak elbette.

  • Apple Aile Paylaşımı nedir?

    Aile Paylaşımı, ailenizin en fazla altı üyesinin App Store'dan satın alınan öğeleri, bir iCloud saklama alanı planı dahil olmak üzere Apple aboneliklerini ve başka öğeleri ortak bir Apple Kimliği kullanmadan kolayca paylaşmasına olanak sağlar. (Apple)

Fiyatlar nasıl olacak?

En fazla merak edilen detaylardan bir diğeri ise fiyat.

Bloomberg'e göre seçilen hizmet ve iCloud saklama alanına bağlı olarak aylık 5 dolardan45 dolara kadar epey geniş bir yelpaze sunulacak.

Bir adım daha ilerisi: Donanım paketleri!

Tahminler, önümüzdeki süreçte bu aboneliklerle birlikte donanım paketlerinin de sunulabileceği yönünde. Yani donanım ve yazılım uyumunun olduğu ürünlerde bu yöntemin izleneceği söyleniyor. En iyi örneklerden biri aslında Apple TV satın alanlara Arcade aboneliğinin verilmesinin planlanması.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >