Apple engelli bireyler için yeni emojiler tasarlıyor

Apple emoji
Apple emoji

Apple, engelli bireylerin farkındalığını artırmak için yeni emojiler tasarlıyor. Listede işitme cihazı, tekerlekli sandalye ve baston gibi birçok farklı emoji yer alıyor.

Apple, farkındalık oluşturmak için özel çalışmalar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde kırmızı renkli iPhone 7 Plus'ı satışa çıkararak ile HIV virüsüne dikkat çekmek isteyen şirket, toplamda 160 milyon dolar bağış toplayarak önemli bir başarı elde etmişti.

Apple'ın Evrensel Kod Konsorsiyumu'na sunduğu öneriler arasında özenle çizilmiş ve birçok ayrıntısı düşünülmüş emojiler yer alıyor. Bunlar da bazıları...
Apple'ın Evrensel Kod Konsorsiyumu'na sunduğu öneriler arasında özenle çizilmiş ve birçok ayrıntısı düşünülmüş emojiler yer alıyor. Bunlar da bazıları...

Engelli bireylere özel emojiler

Son olarak, engelli bireylere özel olarak 13 yeni emoji Unicode Consortium'a gönderildi. Apple, bu adımla birlikte engelli bireylerin sanal ortamlarda kendilerini daha rahat anlatabileceklerini düşünüyor. Dolayısıyla Evrensel Kod Konsorsiyumu onayı geldiğinde yeni emojilerin sisteme eklenmesi için önemli bir eşik atlanmış oluyor. Peki ama emojiler arasında neler var?

İşitme cihazı, tekerlekli sandalye, protez kol / bacak ve rehber köpek gibi toplamda 13 farklı emojinin yer aldığı pakette ayrıca kadın erkek ve ten rengi seçeneklerine bağlı olarak rakam 45'e kadar çıkıyor. Üstelik Apple'ın önümüzdeki günlerde güncellemelerle birlikte bu sayıyı daha da artıracağı tahmin ediliyor. Kararın ne zaman açıklanacağı ise şimdilik belli değil. Ancak, onay geldiğinde bu karakterlerin gelecek yılın ilk yarısında çıkacak olan Emoji 12.0 ile birlikte listeye dahil edileceği öngörülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >