Apple iki yeni davayla Qualcomm'u köşeye sıkıştırma hazırlığında

Apple ve Qualcomm arasındaki sürtüşme devam ediyor; Cupertinolu teknoloji devi şimdi de iki yeni davayla yonga seti üreticisini köşeye sıkıştırmak istiyor.

Ticari ilişkiler zarar görmeyecek!

                                    Ayrıca son olarak, Apple ve Qualcomm arasındaki bu sürtüşmenin ticari ilişkilere zarar vermeyeceği netleşti. Yani Qualcomm, iPhone'lar için modem tedarik etmeye devam edecek. Ancak, bu durum Qualcomm'un patent ücretlerinin yüksek olduğu hususunda sessiz kalacağı anlamına gelmiyor; zira Qualcomm'un Hukuk Danışmanı Don Rosenberg, kısa bir süre önce yaptığı açıklamayla birlikte Apple'ın daha az patent ücreti ödemek için farklı yöntemlere başvurduğunu ifade etti.
Ticari ilişkiler zarar görmeyecek! Ayrıca son olarak, Apple ve Qualcomm arasındaki bu sürtüşmenin ticari ilişkilere zarar vermeyeceği netleşti. Yani Qualcomm, iPhone'lar için modem tedarik etmeye devam edecek. Ancak, bu durum Qualcomm'un patent ücretlerinin yüksek olduğu hususunda sessiz kalacağı anlamına gelmiyor; zira Qualcomm'un Hukuk Danışmanı Don Rosenberg, kısa bir süre önce yaptığı açıklamayla birlikte Apple'ın daha az patent ücreti ödemek için farklı yöntemlere başvurduğunu ifade etti.
Qualcomm uzun vadede zararlı çıkabilir
Yonga seti üreticisi Qualcomm, şu an Android akıllı telefon üreticileri için çok büyük önem taşıyor. Şirket her ne kadar yonga seti üretimiyle yüksek meblağlar kazansa da, aslında gelirinin çok büyük bir kısmını doğrudan lisans ücretlerinden elde ediyor. Dolayısıyla lisans ücretlerinin düşürülmesi konusunda bir karar alınırsa, bu durum Qualcomm'un uzun vadede canının yanmasına sebep olabilir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >