Apple, iOS 15 ile iPhone 6s ve iPhone SE için desteği sonlandırabilir

iPhone
iPhone

Apple, gelecek sene çıkacak olan iOS 15 ile birlikte iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE için desteği sonlandırabilir.

Böylece artık en güncel iOS için iPhone 7'den itibaren desteğin başlayacağı gerçeği ortaya çıkıyor.

Mevcut koşullarda iPhone 6s, iPhone 6s Plus ya da iPhone SE kullanıcılarını endişelendirecek bir durum yok. Fakat ilerleyen süreçte hem güvenlik hem de yeni özelliklerden yararlanmak için akıllı telefonları yenilemekte yarar var.

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre Apple, iOS 15 ile birlikte iPhone SE, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için desteği sonlandırıyor. Yani eğer birçok farklı kaynaktan doğrulanan bu bilgiler doğruysa Apple, bahsettiğimiz modelleri artık geride bırakmaya başlıyor. Bu da bir anlamda kullanıcıların da artık en güncel iOS sürümünü yükleyebilmek için yeni modellere yönelmesi gerektiğini gösteriyor.

Artık iOS 15 ile birlikte güncellemelerin iPhone 7'den itibaren sunulacağı da söylentiler arasında.
Artık iOS 15 ile birlikte güncellemelerin iPhone 7'den itibaren sunulacağı da söylentiler arasında.

Apple, bildiğiniz gibi yıllar önce çıkan iPhone ve iPad'lere bile çeşitli yazılım optimizasyonları sayesinde güncel iOS sürümlerini kurmaya imkan tanıyor. Yani böylece telefon eski olsa dahi güncellemeyi alabiliyor. Bunun son örneğinde ise iOS 14 var denilebilir.

Zira mobil işletim sisteminin en yeni sürümü şu anda iPhone 6s ve iPhone SE'ye bile kurulabiliyor. Ancak bu son sürüm gibi gözüküyor. Yani gelecek sene çıkacak olan iOS 15 ile birlikte bu telefonlar güncelleme alamayacak.

Apple, iPhone 6s veiPhone 6s Plus'u Eylül 2015'te piyasaya sundu. Bir sonraki yılın Mart'ında ise ilk nesil iPhone SE sahneye çıkarıldı.

Bu cihazlar 5 sene boyunca destek aldı ve kullanıcılar, en güncel iOS sürümünün getirdiği özelliklerden faydalandı. Ama az önce de bahsettiğimiz üzere gelecek yıldan itibaren iOS 15'e desteğin iPhone 7 ailesiyle başlayacağı tahmin ediliyor.

iPhone 6s veya iPhone SE kullanıcıları için ne anlama geliyor?

Apple'ın bu cihazlara olan desteğini sonlandırma girişimi, aslında mevcut kullanıcıları endişelendirecek bir şey değil. Çünkü telefonlar aynı sürümle kullanılmaya devam edilebiliyor. Yalnızca yeni özellikleri deneyimlemek için artık telefonu değiştireninzamanı geldiği gerçeği ortaya çıkıyor.

Bu arada güncel iOS sürümüyüklü olmadığı için aslında cihazların güvenlik saldırılarınakarşı direnci de önemli oranda düşüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >