Apple iPhone 12 ailesinde bir de mini model yer alabilir

iPhone 12
iPhone 12

Apple, yeni nesil iPhone'larda üç yerine dört farklı model duyurabilir. Bunlar arasında iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max var.

iPhone 12 mini'nin arka tarafında üç kamera yerine iPhone 11'deki gibi ikili dizilimin sürdürülmesi bekleniyor.

Yeni modellerin ne zaman tanıtılacağı ise şimdilik belli değil.

Apple, birkaç hafta önce düzenlediği Time Files etkinliği kapsamında yeni nesil ürünlerini tanıttı. Bunlar arasında altıncı nesil Apple Watch, uygun fiyatlı Apple Watch SE, Apple One abonelik paketi, sekizinci nesil iPad ve yeni nesil iPad Air geliyor. Daha önce sızan bilgilerle doğru orantılı olarak iPhone 12 serisi sahneye çıkmadı. Üstelik henüz net bir tarih de yok.

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerinde arkadaki üç kameraya ek olarak bir de LİDAR sensör bekleniyor.
iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerinde arkadaki üç kameraya ek olarak bir de LİDAR sensör bekleniyor.

Ancak bir yandan da yeni nesil iPhone'larla ilgili söylentiler devam ediyor. Son olarak iPhone 12'nin mini versiyonuyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Yani yeni ailede büyük ekranlı modellere ek olarak bir de mini versiyonunun yer alması kuvvetle muhtemel. 6.7 inç, 6.1 inç'lik iPhone 12'lere ek olarak mini versiyonun 5.4 inç'lik bir ekranla gelmesi bekleniyor.

En fazla merak edilen detaylardan biri ise kamera tarafı. Daha önce de birkaç kez haberlerde detaylarından bahsettiğimiz LİDAR sensörlerin artık iPhone 12 ailesiyle birlikte hayata geçmesi bekleniyor. Ancak iPhone 12 ve iPhone 12 mini'de ise LİDAR yerine çift kamera diziliminin yer alacağı tahmin ediliyor.

Yeni iPhone ailesinde iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max bekleniyor.
Yeni iPhone ailesinde iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max bekleniyor.

Çok sorgulanan hususlardan bir diğeri de fiyat elbette. Bu noktada aslında şu ana kadar sızan çok fazla ayrıntı var. Modele bağlı olarak 649 dolardan 999 dolara uzanan bir yelpaze bekleniyor. Ayrıca kutu içeriği konusu da muallak. Zira iPhone 12'nin kutusunda adaptör ya da kulaklık yer almayacağı uzun süredir konuşuluyor.

Bu tip konular hakkındaki bilgilerin tamamı şu anda söylenti aşamasında. Çünkü Apple cephesinden her zaman olduğu gibi doğrulama yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >