Apple, iPhone 12 ile birlikte kutuya kablosuz şarj cihazı ekleyebilir

Kablosuz şarj
Kablosuz şarj

Apple, Ekim'de tanıtılması beklenen yeni nesil iPhone'larla birlikte kablosuz şarj ünitesi de kutu içeriğine ekleyebilir.

Kutu içeriğinden şarj adaptörü çıkacak mı söylentilerinin ardından şimdi de kablosuz şarj ünitesiyle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Apple, uzun süredir beklenen Eylül etkinliğini geçtiğimiz Salı Time Files başlığıyla düzenledi ve yeni ürünlerin tanıtımını gerçekleştirdi. Tahmin edildiği gibi bu etkinlikte yeni nesil iPhone'lar tanıtılmadı. Bunun yerine daha çok Apple Watch ve iPad'lere odaklanıldı.

Time Files'ta altıncı nesil Apple Watch, uygun fiyatlı Apple Watch SE, Apple One ve sekizinci nesil iPad tanıtıldı. Hatta bunlar ek olarak yüksek performanslı bir iPad Air de duyuruldu. iPhone 12 ailesinin ise gelecek aya kalması bekleniyor.

iPhone 12'nin kutu içeriğinde kablosuz şarj ünitesinin de gelebileceği söyleniyor.
iPhone 12'nin kutu içeriğinde kablosuz şarj ünitesinin de gelebileceği söyleniyor.

Bir yandan da yeni iPhone'larla alakalı bilgiler gelmeye devam ediyor. Hatta son olarak ürünün kablosuz şarjla birlikte gelebileceği söylentileri de artmaya başladı. Zira Apple'ın 2018'de iptal ettiği AirPower projesinin ardından yeni bir kablosuz şarj ünitesi üzerinde çalıştığı biliniyordu. Bu kapsamda yeni iPhone'un kutu içeriğine kablosuz bir şarj standının eklenip eklenemeyeceği söylentileri de arttı.

Bunu doğrulayan en önemli maddelerin başında ise birkaç ay evvel ortaya çıkan söylentiler geliyor. Çünkü Apple'ın orijinal kılıfların arkasına bir de mıknatıs yerleştirildiği konuşuluyor. Bunun da tamamen kablosuz şarj teknolojisi için olduğu belirtiliyor.

Ortaya çıkan yeni görseller ise Apple'ın ufak boyutlu bir kablosuz şarj ünitesi üzerinde çalıştığı söylentilerini kuvvetlendiriyor. Her zaman olduğu gibi şirket cephesinden bir doğrulama yok.

Söylentiler bu yönde ama Apple'ın aksesuarlardan kazancı malum. En büyük gelir kalemlerinden biri aslında aksesuarlar. Doğal olarak şirketin bu ürünü ayrı satması çok daha mantıklı ve olası gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >