Apple iPhone 12, ters şarj özelliğine sahip olabilir

iPhone 12
iPhone 12

FCC dosyalarına göre Apple'ın yeni nesil iPhone'u aslında farklı cihazları şarj edebilecek 'ters şarj' özelliğini destekliyor.

Şu an için Apple tarafından bir doğrulama olmasa da yeni nesil AirPods'lar ile birlikte bu özelliğin de duyurulabileceği belirtiliyor.

Apple iPhone 12, dün halka açılan yeni bir dizi FCC dosyasına göre harici bir aksesuarı kablosuz olarak şarj etme özelliğine sahip. İlk olarak VentureBeat'den Jeremy Horwitz tarafından tespit edilen belgeler, telefonun 'yerleşik bir endüktif şarj vericisini ve alıcısını desteklediğini' gösteriyor.

FCC belgelerine bakılırsa yeni nesil iPhone 12 ile birlikte ters kablosuz şarj özelliği geliyor.
FCC belgelerine bakılırsa yeni nesil iPhone 12 ile birlikte ters kablosuz şarj özelliği geliyor.

iPhone 12 serisi, yeni Qi uyumlu kablosuz şarj paketi de dahil olmak üzere uyumlu aksesuarları düzgün bir şekilde hizalamaya yardımcı olmak için telefonların içindeki mıknatısları kullanan Apple'ın yeni MagSafe standardını destekler. Ancak Apple, telefonlar için herhangi bir ters kablosuz şarj duyurmadı ve şu anda piyasada bulunan herhangi bir cihazı şarj etme gibi bir durumdan bahsedilmiyor.

Görünüşe göre iPhone 12'nin ters kablosuz şarjı en azından ilk başta sınırlı olabilir. Belgeler, 'şu anda iPhone'lar tarafından şarj edilebilecek tek aksesuarın gelecekte harici bir potansiyel Apple aksesuarı olduğunu' ve şu anda ters şarjın 'yalnızca telefon bir AC elektrik prizine bağlı olduğunda gerçekleşeceğini' söylüyor.

Apple, yeni iPhone'larla birlikte ters şarjı destekliyor olabilir.
Apple, yeni iPhone'larla birlikte ters şarjı destekliyor olabilir.

Bu teknoloji duvara takılı bir iPhone'a manyetik olarak bağlanmış bir çift AirPods'u kablosuz olarak şarj ederek, bir gece beklemedeki şarj karmaşasının miktarını azaltma konusunda fayda sağlayacak gibi görünüyor. Ancak, belgenin önerdiği gibi, bu gelecekte değişebilir. Gelecekteki tasarım ve aksesuarlar, ana bilgisayar-istemci çifti bir ceve veya sırt çantasına yerleştirilebilecek şekilde gerçek taşınabilir kullanım koşullarını destekleyebilir.

Yeni nesil AirPods'lar ile duyurulabilir.

Apple'ın telefonların kendisini duyurduğunda işlevselliği neden resmî olarakaçıklamadığı belli değil. Ancak bunun nedeni işlevsellikle çalışan aksesuarın henüz piyasaya sürülmeye hazır olmaması olabilir. Bloomberg'den MarkGurman, varlığı birkaç gün önce ortaya çıkan bu özelliğin yeni nesil AirPods ile birlikte duyurulabileceği üzerinde duruyor.

Ters kablosuz şarj işlevi, yeni donanımlarda çok fazla şey gerektirmiyor gibi görünüyor. En azından iFixit'in yeni telefonları sökülmesi sırasında fark ettiği hiçbir şey yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >