Apple, ırkçılık konusunda özel olarak çalışmaya başladı

Apple
Apple

Apple, ABD'de yaşanan olayların ardından ırkçılık konusundaki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Şirket önümüzdeki dönemlerde Irksal Eşitlik ve Adalet İnisiyatifi olarak isimlendirdiği girişimle siyahilerin sorunlarına dikkat çekmek istiyor.

Bu konuya ilk etapta 100 milyon dolarlık bütçe ayıran Apple'ın önümüzdeki dönemlerde de desteğini sürdürmesi bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki polis şiddeti, George Floyd'un öldürülmesinin ardından da devam ediyor. Durum böyle olunca eylemciler protestoların dozunu önemli oranda artırıyor. Tabii bununla birlikte irili ufaklı birçok şirket de ırkçılığa karşı kampanyalarla ön plana çıkıyor. Son olarak Apple CEO'su Tim Cook konuyla alakalı yepyeni bir duyuru yaptı.

Siyahi toplulukların sorunları ele alınacak

Apple, artık ırkçılıkla birlikte siyahilerin sorunlarını ele almayı planlıyor.
Apple, artık ırkçılıkla birlikte siyahilerin sorunlarını ele almayı planlıyor.

Apple'ın 100 milyon dolarlık Irksal Eşitlik ve Adalet İnisiyatifi olarak isimli yeni girişimi, ırkçılığın ortadan kaldırılması konusunda çalışmalar yürütecek. Peki ama bunu nasıl yapacak? Çalışmaların tamamında siyahi toplulukların yaşadığı sorunlar dile getirilecek.

Apple aslında bu konuda bir anlamda sosyal sorumluluk kampanyaları yürütmüş oluyor. Asıl amaç, siyahilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve bağları güçlendirmek. Ayrıca Eşit Adalet İnisiyatifi olarak isimlendirilen çeşitli gruplarla da bağlantılarla gerçekleştirilecek.

Apple, WWDC 2020'nin tarihlerini onaylayarak açılış konuşmasının 22 Nisan'da yapılacağını duyurdu.
Apple, WWDC 2020'nin tarihlerini onaylayarak açılış konuşmasının 22 Nisan'da yapılacağını duyurdu.
WWDC 2020 kapsamında ırkçılık konusunda da açıklamaların yapılması bekleniyor.

Üstelik Apple'ın internet üzerinden 22 Haziran'da açılış konuşmasıyla başlatacağı Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda da bu konunun özel olarak detaylandırılması söz konusu. Ayrıca hemen bunun öncesinde de iş ortaklarıyla belirli çalışmaların duyurulacağı aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >