Apple otomobil projesinin gizli detaylarını ele geçiren bir çalışan gözaltına alındı

Apple
Apple

Apple'da çalışan Jizhong Chen'in şirketin 'sürücüsüz otomobil' projesine ait gizli verilerini bilgisayarında sakladığı ortaya çıktı. FBI tarafından göz altına alınan Chen'in bu bilgileri Çinli bir şirkete sattığı söyleniyor. Ayrıntılar haberimizde:

Verigizliliği büyük önem taşıyor. Bireysel kullanıcılarda önemli sıkıntılar yaşansa da işin içine şirketler girdiğinde durum daha ciddi boyuta ulaşıyor. Son olarak, Apple'daki bir çalışanın otonom araç projesiyle ilgili gizli bilgileri Çinli bir şirkete sattığı konuşuluyor.

Apple'ın sürücüsüz otomobil projesine ait herhangi bir prototip sızmış değil. Ancak yine de birçok tasarımcı farklı modellemeler üzerinde çalışıyor.
Apple'ın sürücüsüz otomobil projesine ait herhangi bir prototip sızmış değil. Ancak yine de birçok tasarımcı farklı modellemeler üzerinde çalışıyor.

Otonom araç projesine ait gizli bilgiler bulundu

Apple'ın 'otomobil' projesini gizli yürüttüğü herkes tarafından biliniyor. Şu anda yeni nesil iPhone'lara, iPad'lere ya da diğer ürünlere karşı herkes bir öngörüde bulunabiliyor. Ancak otomobil projesi için aynı şeyi söylemek mümkün değil. JizhongChen isimli bir Apple çalışanının bilgisayarında binlerce farklı gizli dosya ele bulundu.

FBI'ın kısa süre içinde gözaltına aldığı Chen'in Çinli bir şirkete iş başvurusunda bulunarak sattığı söyleniyor. Apple'ın bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. FBI'dan şimdilik herhangi bir açıklama yok. Ama Apple ve FBI'ın omuz omuza çalıştığını tahmin etmek de hiç zor değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >