Apple, sağlık teknolojilerinde 'erken teşhise' odaklanıyor

Tim Cook
Tim Cook

Apple CEO'su Tim Cook, İrlanda'da katıldığı etkinlikte şirketin üzerinde çalıştığı sağlık teknolojilerinden bahsetti.

Şu anda giyilebilir ürünlere entegre edilen teknolojilere ek olarak 'erken teşhis' konusuna odaklanıldığını bildirdi.

Tim Cook, şu anki çalışmaların umut verdiğinden bahsediyor.

Aralarında Apple, Google, Microsoft ve Amazon gibi devlerin de bulunduğu birçok şirket, sağlık sektöründeki yatırımlarına devam ediyor. Bunun en önemli sebebi akıllı bileklik, akıllı saat ya da benzer giyilebilirürünler olarak düşünülebilir. Ama aslında arka plandaki sebepler çok daha fazla.

Çalışmalar aslında Apple Watch Series 4 ve Series 5'te yer alan elektrokardiyografiye de gönderme yapıyor.
Çalışmalar aslında Apple Watch Series 4 ve Series 5'te yer alan elektrokardiyografiye de gönderme yapıyor.

Az önce isimleri geçen dev şirketler aslında teknoloji sektöründe pastanın en büyük dilimlerini birlikte bölüşüyor. Microsoft, farklı birçok hizmetiyle dünyanın en zengin şirketleri arasında. Benzer şekilde Google da arama motoru ve sayısız servisiyle her alanda kullanıcılara hizmet veriyor. Ayrıca elektronik ticaret denildiğinde en meşhur isim olan Amazon için de benzer durum geçerli.

Yeni teknolojiler, sağlık risklerini erken aşamada tahmin etmeye odaklanıyor.

Sağlık sektöründeki rakamlar her geçen gün artarken teknoloji şirketleri yatırımlarını bu alana kaydırmaya devam ediyor. Son olarak Apple CEO'su Tim Cook, 20 Ocak'ta Dublin'de düzenlenen etkinlikte 'Apple Watch ile kalp ritmini takip etme' gibi ek teknolojiler üzerinde çalışıldığını bildirdi. Cupertinolu şirket, sağlık risklerini erken aşamada tahmin edebilecek teknolojilerine odaklanıyor.

Son kullanıcıları hedefliyor

Apple Watch Series 4 ve Series 5'te yer alan elektrokardiyografi, kullanıcıların kalp ritminin ölçülmesini sağlıyor. TimCook'un açıklamaları üzerinden gidecek olursak, Apple'ın bu alandaki hedefi çok daha fazla.

  • Elektrokardiyografi nedir?

    Kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışmasını incelemek üzere kalpte meydana gelen elektriksel faaliyetin kaydedilmesi. Bu kayıt ile elde edilen grafiğe Elektrokardiyogram (EKG), kullanılan alete de Elektrokardiyograf denir. Kaynak: Wikipedia.

Sağlık hizmetlerindeki paranın çoğu, erken teşhis edilmemiş vakalara gidiyor. Şu an yaptığımız şeyler bana umutlu olmak için çok fazla neden veriyor, Tim Cook.

Apple'ın sağlıkhizmetlerinde irili-ufaklı şirketleri bünyesine kattığını biliyoruz. Ancak henüz son aşamaya gelinen ve tamamen duyurulan bir proje yok. Ama yine de Tim Cook ve diğer önemli isimlerin açıklamaları önemli hamleler yapılacağını gösteriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >