Apple, sanal gerçeklik şirketi Spaces'i satın aldı

Spaces
Spaces

Apple, sanal gerçekliğe yatırımlarını artırmaya devam ediyor.

AR ve VR konusunda özel çalışmalar yapan Apple, irili - ufaklı projeler geliştiren şirketleri de bünyesine katıyor. Bu kapsamda son olarak Spaces'i de satın aldı.

DreamWorks Animation ekibi tarafından kurulan Spaces, bundan böyle Apple çatısı altında çalışıyor.

Apple, sanal gerçeklik teknolojilerinde (VR) uzmanlaşmış bir ekibe sahip olan Spaces'i bünyesine kattı. Satın alma bugün kendi kaynaklarına atıfta bulunan bir raporla duyuruldu.

DreamWorks Animation ekibi tarafından kuruldu

Spaces, 2016 yılında DreamWorks Animation ekibinde görev alana kişiler tarafından kuruldu. O zamandan beri kullanıcıların animasyonlu avatarları kullanarak sanal gerçeklik video konferans düzenlemesine izin veren bir Zoom eklentisi de dahil olmak üzere çeşitli VR ürünleri geliştiriyor.

Apple, bünyesine kattığı Spaces ile birlikte önümüzdeki süreçte AR ve VR konusunda önemli adımlar atabilir.
Apple, bünyesine kattığı Spaces ile birlikte önümüzdeki süreçte AR ve VR konusunda önemli adımlar atabilir.

Şirket, daha fazla ayrıntı olmadan geçen hafta tüm hizmetlerini durdurdu. Resmî Spaces web sitesinde yeni şirketin artık 'yeni bir yöne doğru ilerlediğinden' bahsediliyor.

Apple'ın 2021 veya 2022'deki AR / VR ürünleri için katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Apple'ın AR ve VR gözlükleri konusunda çalışmaları olduğu biliniyor. Spaces'in de bu alanda fayda sağlayacağı aşikar.
Apple'ın AR ve VR gözlükleri konusunda çalışmaları olduğu biliniyor. Spaces'in de bu alanda fayda sağlayacağı aşikar.

Rapora göre hem Apple hem de Spaces, satın alma ile ilgili ek bir açıklama yapmıyor. Apple'ın şirketi bünyesine katarken ödediği net rakam da bilinmiyor.

Space'in arkasındaki ekibin Apple'daki sanal gerçeklik teknolojileriyle ilgili herhangi bir projeye katılacağı kesin olmasa da söylentiler 2021 ve 2022 için AR ve VR kulaklıklar üzerinde çalışıldığını gösteriyor.

Apple, ARKit ve yeni 2020 iPad Pro'daki LIDAR tarayıcı gibi yeni özelliklere yatırım yapmaya devam ederken bu teknolojilerin gelişmiş artırılmış ve sanal gerçeklik yetenekleri sunmak için yepyeni bir üründe bir araya geleceğini düşünmek gerçekten heyecan verici.

Ayrıca şirket bir teşekkür mesajı da yayınladı:

    Harika bir VR video konferans ürününe katkıda bulunan kullanıcı ve ortaklarımıza sanal gerçeklik konum tabanlı eğlence mekanlarımızdan keyif alan birçok kişiye teşekkür ederiz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >