Apple, Singapur Körfezi'ndeki yeni mağazasını yakında açıyor

Apple Store
Apple Store

Apple, Singapur'daki yeni mağazasını körfezin üzerine inşa ediyor. Yakında açılacak olan mağaza şirket için bir ilk olma özelliği taşıyor.

Kubbe tasarımıyla epey farklı görünen bu yeni mağazanın kısa süre sonra ikonik hale geleceği aşikar.

Apple'ın mağaza tasarımları epey meşhur. Dünyanın birçok farklı noktasındaki mağazalar için özel tasarımcılarla çalışan şirket, şimdi ise Singapur'da daha önce benzeri az görülen bir projeyi hayata geçiriyor. Kısa süre içinde açılması beklenen Singapur Körfezi'ndeki yeni mağaza, yüzerek yer değiştirebiliyor.

Yüzen mağaza Apple tarihinde bir ilk.

Apple, Singapur'daki yüzen mağazasının yakında açılacağını belirtiyor.
Apple, Singapur'daki yüzen mağazasının yakında açılacağını belirtiyor.

Mağazaya ulaşmak isteyen müşterilerin tahta bir köprüden geçmesi gerekiyor. Ardından kubbeye benzer oval bir tasarıma sahip olan Apple Store'a giriş yapılabiliyor. Ayrıca bu dış yüzey Singapur Körfezi'nin yüzeyini yansıtabilen özel bir camla kaplanmış durumda.

Üstelik şirket bu mağazanın gece de hoş görünen ışıklarla aydınlanmasını sağlayarak ilgi çekici hale getiriyor. Şu anda mağazanın ne zaman açılacağı belli değil. Yani Apple henüz kesin bir tarih paylaşmıyor.

Fakat Apple sözcüsünün yaptığı bir açıklamada ikonik yerlere inşa edilen mağazalardan birinin de bu olduğu ifade ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >