Apple Siri, Koronavirüs hakkındaki soruları yanıtlamaya başladı

Apple Siri
Apple Siri

Apple, ABD'de hayata geçirdiği sistemle Koronavirüs hakkındaki soruları Siri üzerinden yanıtlıyor.

Kullanıcılar artık Siri'ye 'Koronavirüs' soruları sorup bilgi alabiliyor.

Apple, Google, Microsoft, Facebook, Twitter ve Instagram gibi dev teknoloji şirketleri, Koronavirüs önlemlerini artırmaya devam ediyor. Bu platformlar için 'yanlış bilgiyle mücadele' işin en önemli kısmı. Zira doğru olmayan herhangi bir bilgi çok kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşabiliyor.

Google, Koronavirüs araç çubuklarını aktif etti.

Google, bir süredir başta İngilizce olmak üzere farklı diller için yer verdiği Koronavirüs araç çubuklarını Türkiye için de aktif etti. Böylece artık Google'da küçük bir 'Koronavirüs' ya da 'Coronavirüs' aramasıyla hiçbir web sitesine girmeden detaylara erişilebiliyor.

Google, Koronavirüs araç çubuklarıyla salgınla alakalı kapsamlı bilgiler ve önlemler rehberini web sitelerine girmeden karşınıza getiriyor.
Google, Koronavirüs araç çubuklarıyla salgınla alakalı kapsamlı bilgiler ve önlemler rehberini web sitelerine girmeden karşınıza getiriyor.

Bu salgın hastalıkla alakalı belirtiler, dünya genelindeki yayılma durumu ya da alınabilecek tedbirlere ayrıntılı şekilde yer veriliyor. Tüm verilerin kaynağı ise Dünya Sağlık Örgütü.

WhatsApp, Koronavirüs hakkında bilgi veriyor

WhatsApp için de benzer bir bilgi sistemi söz konusu. Kullanıcılar artık doğrudan Dünya Sağlık Örgütü'ne WhatsApp hattı üzerinden sorular sorabiliyor.

Siri de soruları yanıtlıyor

Son olarak Apple ise sesli asistan Siri için bu sistemi aktif ediyor. Şirket, ABD'deki kullanıcılar için Koronavirüshakkında soruları yanıtlamaya başladı. Böylece Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Halk Sağlığı Hizmeti'nden elde edilen veriler seslendiriliyor.

Siri, Coronavirüs hakkında soruları yanıtlamaya başladı.
Siri, Coronavirüs hakkında soruları yanıtlamaya başladı.

Sesli asistan, ateş veya solunum problemleri gibi belirtiler gösterip göstermediğinizi soruyor ve enfekte görünüyorsa başkalarından temastan kaçınmanızı tavsiye ediyor. Siri ayrıca belirtilerin aşırı ilerlemesi durumunda 911'i aramanızı ve uzaktan bağlantı için sağlık uygulamaları indirmenizi sağlıyor. Apple, Koronavirüs nedeniyle şu ana kadar Avrupa ülkelerine 15 milyon doların üzerinde maddi yardım yaparak ve 2 milyon civarında maske bağışında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >