Apple, sürücüsüz otomobillere çağ atlatacak: İlk test görüntüleri ortaya çıktı!

Sürücüsüz Otomobil
Sürücüsüz Otomobil

Apple, merakla beklenen sürücüsüz otomobil için izinleri aldı ve testlere başladı. Hatta son olarak verileri toplayan ve analiz eden araç Silikon Vadisi çevresinde görüntülendi.

Son birkaç yılda sürücüsüz otomobil projelerini hızlandıran Apple, geçtiğimiz haftalarda aldığı sürüş izinleriyle tekrardan gündeme geldi. Kaliforniya Motorlu Araçlar İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre Cupertinolu şirket, Kaliforniya'da kamuya açık alanlarda gerçekleştireceği tüm sürücüsüz araç testlerinin izinlerini aldı.

Cupertinolu şirket, şu anda sürücüsüz otomobil testlerini beyaz bir Lexus otomobil vasıtasıyla Silikon Vadisi yakınlarında gerçekleştiriyor.
Cupertinolu şirket, şu anda sürücüsüz otomobil testlerini beyaz bir Lexus otomobil vasıtasıyla Silikon Vadisi yakınlarında gerçekleştiriyor.

Elbette bu noktadan sonra Apple'ın test aracı daha da fazla merak uyandırmaya başladı. Son olarak Bloomberg Teknoloji Editörü Alex Webb, kendi Twitter hesabından aracın test görüntüsünü paylaştı. Geleceğin otomobilleri için çalışan Apple, bu teknolojileri şimdilik beyaz renkteki Lexus RX450h ile Silikon Vadisi çevresinde test ediyor.

Sensör, kamera, radar birimi, bir dizi kamera ve çeşitli donanımların bulunduğu otomobil, cadde ve sokaklarda verileri toplayarak analiz ediyor. Daha doğrusu, geleceğin sürücüsüz otomobilleri için çeşitli verileri topluyor. Şu anda test edilen otomobil kuvvetle muhtemel ikinciseviye otonom sürüş moduna sahip.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >