Apple, üçüncü taraf Mac onarım mağazalarına onay vermeye başlıyor

Apple
Apple

Apple, tamir atölyeleriyle sertifikasyon süreci yürütmeye devam ediyor. Şirket son olarak da Mac tamir mağazalarına onay vermeye başladı.

Bu yenilik sonrasında Mac'lerini tamir ettirmek isteyenlerin çok daha fazla alternatife sahip oluyor.

Müşteri memnuniyeti konusunda en hassas teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, satın alma sonrasındaki garanti sürecinde de bunu fazlasıyla gösteriyor. Bu doğrultuda aslında Mac'leri tamir ettirmek yakında çok daha kolay hale gelebilir. Çünkü Reuters'ın yayınladığı yeni rapora göre şirket uygun onarım mağazalarına ek parçalar ve eğitim sağlamayı hedefliyor.

    Müşteri memnuniyeti kriterleri nedir? Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nin 2018'de yaptığı araştırma, Ev Aletleri ve Elektronik Raporu'nu ortaya çıkardı. Bu rapora göre cihaz tasarımı, özellikler, sunulan uygulamalar ve diğer hemen her detay analiz ediliyor. Bu araştırmaya göre listenin en tepesinde sırasıyla Apple, Amazon ve Samsung var.
Tamir atölyeleriyle sertifikasyon süreci yürütülüyor.

Geçen sene ABD'deki üçüncü taraf iPhone onarım atölyelerini doğrulamaya başladı. Yani bu ne demek? Şirket bu sayede iPhone ya da diğer ürünleri tamir edebilecek yerlerin sayısını artırıyor. Çünkü uygun şartları sağlayan tamiratölyelerinesertifika veriyor.

Bu yaz onarım programını Avrupa ve Kanada'da genişleten Apple, 700lokasyonasahip toplamda 140 işletmenin kaydolduğunu bildiriyor. Apple ayrıca mağazaları aracılığıyla sertifikalı onarımlar sunmak için Best Buy ile de ortak çalışmalar yapıyor.

Apple'ın bu politikası, onarım servislerinin sayısının artmasını sağlıyor. Genişletilmiş onarım programı şeklinde geçen sistem aslında işletmeler için ekstra bir külfet getirmiyor. Yani yalnızca Apple sertifikalı bir teknisyen çalıştırılması yeterli.

Görünüşe göre şirket dünya çapında kullanılmak üzere orijinal parçalar alan mağazaların sayısını artırarak kapsamı önemli oranda genişletmeye odaklanıyor.

Ve Apple, üçüncü taraf parçaları ve araçları mevcut Yetkili Servis Sağlayıcılar ile aynı temin edilebileceğini özellikle belirtiyor.

Bir Mac'i onarmak aslında iPhone'dan çok daha kolay. Bu yüzden Apple'ın önce Mac tamiratölyelerinindoğrulamaması garip görünüyor. Ama tamir atölyelerinin sayısının artmasıyla birlikte kullanıcılar onarımhizmetlerine daha kolay ulaşabilir hale geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >