Apple uyardı: iPhone'ları mutlaka güncelleyin

iphone güncelleme
iphone güncelleme

Kişi, fotoğraf ya da diğer belgelerin başkalarının eline geçmemesi için kullanıcıların iPhone'ları güncellemesi şart!

WikiLeaks'in Salı günü yayınladığı CIA belgeleri, akıllı telefonlardaki kişisel verilerinin tehlike altında olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştı. Bu noktadan sonra Apple ve Google başta olmak üzere birçok teknoloji devi, kullanıcıların kafasındaki soru işaretlerini gidermek için harekete geçti.
Apple: Cihazların güncellenmesi şart!
Paylaşılan belgeler, CIA'in istediği durumlarda iPhone ya da iPad'leri hack'leyip kişilere, fotoğraflara, notlara ve hatta diğer tüm detaylara erişebildiği yönündeydi. Üstelik bunun sebebi olarak iOS cephesindeki 14 farklı açıktan bahsedilmişti. Apple yeni bir açıklama yaparak son noktayı koydu. 

Bahsedilen 
14 açığın büyük bölümünün yeni güncellemelerle kapatıldığını söyleyen Apple, diğerlerinin de şu an incelenme aşamasında olduğunu ve kısa zamanda gerekenin yapılacağını bildirdi. Yani aslında şirket tüm açıkları onaracağını bir kez daha açıklamış oldu. Kullanıcılara düşen en büyük sorumluluk cihazların güncel tutulması. Yani hem iPad hem de iPhone'ların iOS sürümlerinin en üst versiyon olmasında fayda var. 

Benzer çözüm aslında 
Android kullanıcıları için de geçerli. Zira en güncel sürümler (çok büyük bir hata olmadığı takdirde) her zaman en güvenli yazılımları içeriyor.
Apple: Cihazların güncellenmesi şart! Paylaşılan belgeler, CIA'in istediği durumlarda iPhone ya da iPad'leri hack'leyip kişilere, fotoğraflara, notlara ve hatta diğer tüm detaylara erişebildiği yönündeydi. Üstelik bunun sebebi olarak iOS cephesindeki 14 farklı açıktan bahsedilmişti. Apple yeni bir açıklama yaparak son noktayı koydu. Bahsedilen 14 açığın büyük bölümünün yeni güncellemelerle kapatıldığını söyleyen Apple, diğerlerinin de şu an incelenme aşamasında olduğunu ve kısa zamanda gerekenin yapılacağını bildirdi. Yani aslında şirket tüm açıkları onaracağını bir kez daha açıklamış oldu. Kullanıcılara düşen en büyük sorumluluk cihazların güncel tutulması. Yani hem iPad hem de iPhone'ların iOS sürümlerinin en üst versiyon olmasında fayda var. Benzer çözüm aslında Android kullanıcıları için de geçerli. Zira en güncel sürümler (çok büyük bir hata olmadığı takdirde) her zaman en güvenli yazılımları içeriyor.
iPhone nasıl güncellenir?

                                    
                                    
                                    Apple iPhone ya da iPad'lerde sistemi güncellemek için öncelikle Ayarlar / Genel / Yazılım Güncelleme yolunu izlemek gerekiyor. Bu noktada denetimler yapıldıktan sonra herhangi bir yazılım paketi gelirse yüklemek şart. Ancak "iOS yazılımınız güncel." notu çıkıyorsa herhangi bir işlem gerçekleştirmeye gerek kalmıyor.
iPhone nasıl güncellenir? Apple iPhone ya da iPad'lerde sistemi güncellemek için öncelikle Ayarlar / Genel / Yazılım Güncelleme yolunu izlemek gerekiyor. Bu noktada denetimler yapıldıktan sonra herhangi bir yazılım paketi gelirse yüklemek şart. Ancak "iOS yazılımınız güncel." notu çıkıyorsa herhangi bir işlem gerçekleştirmeye gerek kalmıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >