Apple ve Microsoft birlikte çalışıyor: iPhone ve iPad için Series X kontrolcü desteği yakın

Microsoft Xbox Series X kontrolcü.
Microsoft Xbox Series X kontrolcü.

Apple, iOS ve iPadOS'a Series X kontrolcü desteğinin gelmesi için Microsoft ile birlikte çalıştıklarını duyurdu.

Şu anda çalışmaların ne zaman tamamlanacağı belli değil. Fakat yakında iPhone ya da iPad'lerde Xbox Series X kontrolcülerinin kullanabileceği aşikar.

Bu aşamadan sonra PlayStation 5 kontrolcüsü için de benzer desteğin sunulması bekleniyor.

Bildiğiniz gibi şu anda resmî olarak iOS ya da iPadOS'ta Xbox'un Series X ve Series Skontrolcüleri desteklenmiyor. Ancak Apple ve Microsoft bu konuda birlikte çalışarak yakın zamanda bu desteği hem iPhone hem de iPad'lere getirmek istiyor.

Apple ve Microsoft, Xbox Series X oyun kontrolcüsünün ilerleyen süreçte uyumluluğu için birlikte çalışıyor.

Xbox Series X kontrolcüsünün ardından Sony PlayStation 5 kontrolcüsü olan DualSense için de destek sunulması bekleniyor.
Xbox Series X kontrolcüsünün ardından Sony PlayStation 5 kontrolcüsü olan DualSense için de destek sunulması bekleniyor.

Apple ve Microsoft arasındaki bu ortak çalışma açıklamasını doğrudan Apple yapıyor. Geçtiğimizdönemlerde de aslında kontrolcüdesteği için birlikte çalışan şirketlerin çalışmaları sonlandırması durumunda bir duyuru ve güncellemeyle yeniözellikleriduyurmaları bekleniyor.

Telefonekranı yerine bir kontrolcü yardımıyla oyun oynamak hem daha keyifli hem de çok daha iyi sonuç almayayardımcı oluyor.

Bu arada Series X'e ek olarak PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense'in de bu desteği kazanacağına yönelik çeşitli söylentiler var. Şu anda Apple ya da Sony cephesinden hiçbir doğrulama yok. Ama yine de yakın zamanda bu konuyla alakalı da bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >