Apple yeniden kablosuz şarj ünitesi üzerinde çalışıyor

Apple kablosuz şarj
Apple kablosuz şarj

AirPower projesinin iptal edilmesinden 1 yıl sonra Apple'ın yeni bir kablosuz şarj ünitesi üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Şirketin hedefi yine iPhone, Apple Watch ve AirPods'u aynı anda kablosuz şarj edebilecek yeni bir cihaz üretmek.

AirPower, yeterli performansı sağlamadığı ve fazla ısındığı için prototip aşamasında kalmıştı. Ancak bu kez artık ürünün somut bir hal aldıktan sonra duyurulması ve satışa çıkması bekleniyor.

Apple, birkaç yıldır kablosuz şarj üniteleri üzerinde çalışıyor. İlk kez 2017'de duyurulan AirPower projesi, yeterli performansa ulaşamadığı için geçen yıl iptal edilmişti.

Ancak şimdi yepyeni bir ürün daha geliştiriliyor; aslında tamamen aynı mantık: Yeni ürün de üzerine konan iPhone, Apple Watch ve AirPods'u aynı anda şarj etmeyi hedefliyor.

  • AirPower projesi neden iptal edildi? Apple, bundan tam 3 yıl önce iPhone X ile birlikte duyurduğu AirPower'ı bir türlü son kullanıcılara sunamadı. Bunun en önemli nedeni standartların karşılanmaması. Yani aslında Apple bu noktada hedeflediği başarıya ulaşamadı.

AirPower'ın çeşitli performans sorunları nedeniyle iptal edilmesinin ardından yeni bir kablosuz şarj ünitesi çalışmaları devam ediyor.
AirPower'ın çeşitli performans sorunları nedeniyle iptal edilmesinin ardından yeni bir kablosuz şarj ünitesi çalışmaları devam ediyor.

Şu anda gelinen noktada ise şirket yepyeni bir kablosuz şarj matı hazırlığında. Bloomberg'in aktardığı bilgilere Apple bu kez daha temkinli. Üstelik AirPower'a oranla daha sınırlı özelliklere sahip olacağı düşünülüyor.

AirPower'ın problemi aslında bobinlerin aşırı ısınmasıyla birlikte kullanıcı deneyimini zedelemesiydi. Yani bu ısınma problemi ortaya yeni problemler çıkarabilirdi.

Apple'a özel isabetli tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo da geçtiğimiz dönemlerde bu sene içinde Apple tarafından bir kablosuz şarj ünitesinin satışa çıkarılabileceğini duyurmuştu. Bloomberg'de yayınlanan yeni haberler bir anlamda bu bilgileri de doğruluyor.

Şu anda Apple'dan konuya dair bir açıklama yok. Yani ürünün özellikleri de henüz bilinmiyor. Ancak AirPower'dakinebenzerşekilde hem iPhone hem de Apple Watch ve AirPods'un aynı anda şarj edilebileceği söyleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >