Apple'a bir intihar şoku daha

Apple tesislerinde intihar.
Apple tesislerinde intihar.

China Labor Watch tarafından doğrulanan habere göre Foxconn'un iPhone üretim tesisinde Cumartesi günü gerçekleşen olay birçok insanı şok etti. Bir Apple işçisi fabrikanın çatısından atladı ve hayatını kaybetti. İşçinin intihar etme nedeni olarak kötü çalışma koşulları gösteriliyor...

China Labor Watch'ın, ulaştığı kaynaklarla doğruladığı habere göre Zhengzhou şehrinde yaşamını sürdüren 31 yaşındaki Li Ming, yalnızca iki aylık bir süreden bu yana Foxconn'un üretim tesislerinde çalışıyordu. Aynı zamanda Foxconn yurdunda da kalan Ming, geçtiğimiz cumartesi akşamı çalıştığı fabrikanın çatısından atlayarak canına kıydı.

İntiharlar, aynı tesiste 2010 yılında da gerçekleşmişti

CLW tarafından olayın görüntülerine ulaşıldığı da açıklanırken intiharın sebebi hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. Apple'ın son cihazı olan iPhone X'un da üretildiği tesis, bu intihar haberiyle sallandı. Bundan 8 yıl önce, 2010 yılında Foxconn fabrikalarında meydana gelen intihar dalgası teknoloji dünyasını derinden etkilemişti. O dönem Apple, kamuoyunun büyük tepkisiyle karşılaşmış ve çalışma koşullarının ağırlığı gerekçesiyle yoğun bir şekilde eleştirilmişti. CLW de Foxconn'u bazı intiharlardan sorumlu olarak göstererek özel dosya hazırlamıştı. Li Ming’in intiharından sonra iPhone üretim tesislerindeki zorlu çalışma koşulları iddiası tekrar gündeme geldi. Foxconn’dan ise olayla ilgili yorum taleplerine henüz cevap gelmedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >