Apple'ın Siri Kısayollar logosunu kopyaladığı iddia ediliyor

Apple Siri Kısayollar
Apple Siri Kısayollar

Shift isimli teknoloji şirketi, Apple'ın yeni Siri Kısayollar özelliğinde kullanılan logonun çalıntı olduğunu ifade ediyor. Detaylar haberimizde:

Apple, geçen hafta düzenlenen WWDC 2018 etkinliğiyle iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 ve TVOS 12 gibi önemli konular hakkında açıklamalar yaptı. Yeni mobil işletim sistemininde yüksek hız; Fotoğraf uygulamasındaki güncellemeler, yenilenen Siri, ArKit 2.0, grup FaceTime sohbetleri ve Memoji özelliği dikkat çekti. Tabii masaüstü işletim sistemi, saat ve Apple TV'nin yazılım güncellemesiyle de önemli yenilikler sunuluyor. Ancak, Dünya Geliştiriciler Konferansı sırasında Siri'nin kısayollar özelliği tanıtılırken sahnede gösterilen logonun çalıntı olduğu iddia ediliyor.

Apple'ın Siri'nin Kısayollar özelliği için tanıttığı logo solda. Sağ kısımda ise Shift'in logosu yer alıyor. Karar sizin...
Apple'ın Siri'nin Kısayollar özelliği için tanıttığı logo solda. Sağ kısımda ise Shift'in logosu yer alıyor. Karar sizin...

200 milyon dolar tazminat istiyor

Shift isimli teknoloji şirketi, basın sözcüsüyle, "dünyanın en zengin şirketlerinden biri olan Apple'ın tasarım odaklı bir şirketin logosunu kopyalamasını anlayamıyoruz." şeklinde bir açıklama yaptı. Apple'ın Siri Kısayollar için tasarladığı logo ve Shift'in logosu yukarıda yer alıyor. Arada düşük de olsa bir benzerlik var. Shift'in işte bu benzerlik için Apple'a 200 bin dolar ödeme yapması gerektiğini ifade ediyor. Ancak şimdilik Cupertinolu şirketin konuya dair herhangi bir açıklaması yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >