Apple'ın yeni cihazı AirTag ile takip edilebilir miyim?

Arşiv
Arşiv

Kablosuz bağlantı üzerinden değerli eşyalarınızı takip etmenizi sağlayan AirTag son günlerde mahremiyet tartışmaları ile adından söz ettiriyor. ‘Biri bu cihazı çantama yerleştirip beni takip edebilir mi?’ sorusu son günlerde sıkça soruluyor. Apple bu durumun önüne geçmek için bir dizi önlem aldı. Örneğin böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda yani size ait olmayan bir AirTag sizin yanınızda yer aldığında cihaz sesli uyarı ile sizi haberdar edecek. Ayrıca Apple bu durumun fark edilmesi sonrası kullanıcının cihazlarına bildirim gönderileceğini de belirtiyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirdiği lansman ile pek çok ürün görücüye çıktı. O ürünlerden birisi de AirTag’di. Son dönemde mahremiyet tartışmalarının odağında yer alan cihaz Türkiye’de de satışa sunuldu. Peki cihaz neden tartışma konusu oldu? İşte merak edilenler...

Nasıl kullanılıyor?

Gelin öncelikle bu cihaz nasıl kullanılıyor ona bakalım. Kısa mesafe geniş bant kablosuz bağlantı üzerinden değerli eşyalarınızı takip etmenizi sağlayan AirTag Find My uygulamasıyla entegre bir şekilde çalışıyor. Cihaz ‘tek dokunuşla kurulum’ özelliği sayesinde iPhone veya iPad’inize anında bağlanıyor. AirTag’i aktif hale getiren kullanıcılar cihazı çanta, anahtarlık veya herhangi bir kıymetli eşyasına takarak onun konum bilgisini Apple cihazları üzerinden görebiliyor.

Takip edilebilir miyim?

  • AirTag son günlerde mahremiyet tartışmaları ile de adından söz ettiriyor. ‘Biri bu cihazı çantama yerleştirip beni takip edebilir mi?’ sorusu son günlerde sıkça soruluyor. Apple bu durumun önüne geçmek için bir dizi önlem aldı. Örneğin böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda yani size ait olmayan bir AirTag sizin yanınızda yer aldığında cihaz sesli uyarı ile sizi haberdar edecek. Ayrıca Apple bu durumun fark edilmesi sonrası kullanıcının cihazlarına bildirim gönderileceğini de belirtiyor.

Apple'ın önlemi işe yarıyor mu?

Washington Post’tan Geoffrey A. Fowler, meslektaşı tarafından aktifleştirilen AirTag’i sırt çantasında taşıyarak olası bir izlenme senaryosunu test etti. Meslektaşının uzun bir süre kendisini izleyebildiğinin altını çizen Fowler, Apple’ın bahsettiği sesli uyarıyı sadece üç gün sonra aldığını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >