Araba alacaklara uyarı: Sazan sarmalı oyununa gelmeyin

Arşiv
Arşiv

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları araç alım ve satımı konusunda uyardı. Son dönemde artan araç alım-satımı işlemlerinde dolandırıcılık vakalarının yaşandığına dikkat çeken Emniyet Müdürlüğü vatandaşları 'sazan sarmalı' adı verilen tuzaklardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından, araç alım-satımı yapılırken 'sazan sarmalı' olarak adlandırılan dolandırıcılık türüne karşı vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

"Çok ucuza buldum demeyin, sazan sarmalı oyununa gelmeyin. Araç satış işlemleri boyunca ruhsatın asıl sahibi haricinde hiçbir kişiyle görüşmeyiniz. Noterdeki araç devri esnasında aracın ücretini arkadaş, akraba ve kuzen olarak tanıtılan üçüncü kişilere göndermeniz isteniyorsa dolandırılıyor olabilirsiniz. Dikkatli olalım ve birikimlerimizi dolandırıcılara kaptırmayalım."

Ayrıca, dolandırıldığını fark edenlerin 112 acil çağrı merkezini aramaları da hatırlatıldı.

'Sazan Sarmalı' dolandırıcılığı nedir?

Sazan sarmalı dolandırıcılığı, genellikle internetten veya sosyal medya üzerinden satışa sunulan başkasına ait aracı kendi aracıymış gibi göstererek gerçekleştirilen bir dolandırıcılık yöntemidir.

Satıcı durumundaki dolandırıcılar, kendilerini gerçek bir araç sahibi gibi göstererek alıcıyı çeşitli tuzakların içine çekerler. Gerçekte var olmayan yüksek fiyatlı bir aracı farklı sebepler göstererek düşük fiyata satar gibi yaparlar.

Alıcı ise bu tür ilanları görüp uygun fiyatlı bir araç bulduğunu düşünerek dolandırıcının tuzağına düşer.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >