Araba yerine bisikletlerin, egzoz yerine parfüm kokularının olduğu bir trafik düzeni; hayal gibi değil mi?

Evet, ne yazık ki hayal olarak da kalacağa benziyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinde çok sayıda kadın katılımcı, bu hayali gerçekleştirmenin bir adımı olduğunu düşündükleri bir proje planlayıp “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nu düzenledi.

Kadınların gücüne ve kadın haklarına dikkat çekmesi amaçlanan organizasyon, aralarında İzmir, Tekirdağ, Ordu, Hatay ve Mersin'in de bulunduğu çok sayıda ilde gerçekleştirildi. Kadın katılımcılar, bisikletlerine binmeden makyajlarını yapıp tura başladılar. Trafikte düzene ve bisiklet kullanımına dikkat çeken katılımcılar, kadınların her koşulda hayatın her alanında olabileceklerini de ispat etmeyi amaçlıyor.
Bursa’da bisiklet turu
Bursa'da "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.
Bursa’da bisiklet turu Bursa'da "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.
Bisikletler gelin gibi süslendi
“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndan, başladı. Bisikletlerini kurdele, balon ve çiçeklerle süsleyen yaklaşık 500 kadın, 10 kilometre boyunca pedal çevirdi.
Bisikletler gelin gibi süslendi “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndan, başladı. Bisikletlerini kurdele, balon ve çiçeklerle süsleyen yaklaşık 500 kadın, 10 kilometre boyunca pedal çevirdi.
Kadınlar hayatın her alanına katılabilir
Etkinliğe katılan vatandaşlar, bisiklete her yaştan insanın binebildiğini; hatta kadınların da süslü püslü bisiklet kullanılabileceklerini kanıtlamak için orada olduklarını söylüyor.
Kadınlar hayatın her alanına katılabilir Etkinliğe katılan vatandaşlar, bisiklete her yaştan insanın binebildiğini; hatta kadınların da süslü püslü bisiklet kullanılabileceklerini kanıtlamak için orada olduklarını söylüyor.
Şehirde egzozdan çok parfüm koksun
Şehirlerde arabadan daha çok bisiklet görmek istediklerini söyleyen kadınlar, egzozdan çok parfüm kokusu duymak istediklerini de özellikle belirtti.
Şehirde egzozdan çok parfüm koksun Şehirlerde arabadan daha çok bisiklet görmek istediklerini söyleyen kadınlar, egzozdan çok parfüm kokusu duymak istediklerini de özellikle belirtti.
Mersin’de de yapıldı
Mersin'de de kadınlar bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" sloganıyla bisikletleriyle şehir turu attı.
Mersin’de de yapıldı Mersin'de de kadınlar bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" sloganıyla bisikletleriyle şehir turu attı.
Bisikletler çiçek ve balonlarla süslendi
Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında başlatılan etkinlik için Mersin'de merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi kavşağında bir araya gelen çok sayıda kadın, bisikletlerini çiçek, balon ve çeşitli eşyalarla süsledi.
Bisikletler çiçek ve balonlarla süslendi Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında başlatılan etkinlik için Mersin'de merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi kavşağında bir araya gelen çok sayıda kadın, bisikletlerini çiçek, balon ve çeşitli eşyalarla süsledi.
Trafik polisleri eşlik etti
Çevredeki vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, trafik polislerinin eşlik ettiği kadınlar, rengarenk bisikletleriyle sahil şeridindeki Adnan Menderes Bulvarı'nda pedal çevirdi.
Trafik polisleri eşlik etti Çevredeki vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, trafik polislerinin eşlik ettiği kadınlar, rengarenk bisikletleriyle sahil şeridindeki Adnan Menderes Bulvarı'nda pedal çevirdi.
Trafikte bisikletin daha çok olduğu bir dünya
Bisikletlerin trafikte daha çok olduğu bir dünya istediklerini belirten kadınlar, Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu için böyle bir organizasyon yaptıklarını söylüyor.
Trafikte bisikletin daha çok olduğu bir dünya Bisikletlerin trafikte daha çok olduğu bir dünya istediklerini belirten kadınlar, Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu için böyle bir organizasyon yaptıklarını söylüyor.
Hatay’da da ilgi büyüktü
Hatay'ın İskenderun ilçesinde de etkinlik kapsamında 65 kadın şehir merkezinde bisiklet turu attı.
Hatay’da da ilgi büyüktü Hatay'ın İskenderun ilçesinde de etkinlik kapsamında 65 kadın şehir merkezinde bisiklet turu attı.
Bisiklet yolu talep ediyorlar
Erkeklerin egemen olduğu bisiklet dünyasında, kadının da yeri olduğunu hatırlatmak ve bisiklet kullanımına dikkati çekmek istediklerini belirten kadınlar; trafikte bisiklet yolu istiyorlar.
Bisiklet yolu talep ediyorlar Erkeklerin egemen olduğu bisiklet dünyasında, kadının da yeri olduğunu hatırlatmak ve bisiklet kullanımına dikkati çekmek istediklerini belirten kadınlar; trafikte bisiklet yolu istiyorlar.
Kadının görüldüğü toplumlar nefes alır
Kadın toplumda görünür olduğu sürece o toplumun nefes alabileceğini söyleyen kadınlar, kadına ve kadın bisikletliye saygı için böyle bu organizasyonda oldukları da sözlerine eklediler.
Kadının görüldüğü toplumlar nefes alır Kadın toplumda görünür olduğu sürece o toplumun nefes alabileceğini söyleyen kadınlar, kadına ve kadın bisikletliye saygı için böyle bu organizasyonda oldukları da sözlerine eklediler.
Tekirdağ’da da yankı uyandırdı
Tekirdağ'da yaklaşık 50 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' etkinliğinde bir araya geldi.
Tekirdağ’da da yankı uyandırdı Tekirdağ'da yaklaşık 50 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' etkinliğinde bir araya geldi.
50 kadın katılımcı
İlk defa 2013 yılında "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" etkinliği kapsamında İzmir'de başlatılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu", yaklaşık 50 kadının katılımıyla Tekirdağ'da da yapıldı.
50 kadın katılımcı İlk defa 2013 yılında "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" etkinliği kapsamında İzmir'de başlatılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu", yaklaşık 50 kadının katılımıyla Tekirdağ'da da yapıldı.
7 kilometre pedal çevirdiler
Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanda toplanan yaklaşık 50 kadın, bisikletlerini balonlarla ve çeşitli eşyalarla süsledi. Sahil yolundan Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü önüne kadar gelen kadınlar, tekrar başladıkları yere dönerek yaklaşık 7 kilometre pedal çevirdi.
7 kilometre pedal çevirdiler Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanda toplanan yaklaşık 50 kadın, bisikletlerini balonlarla ve çeşitli eşyalarla süsledi. Sahil yolundan Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü önüne kadar gelen kadınlar, tekrar başladıkları yere dönerek yaklaşık 7 kilometre pedal çevirdi.
100 kadın katıldı
Edirneli kadınlar, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu''nda bir araya geldi. Yaklaşık 100 kadının katılımıyla Edirne'de gerçekleştirilen etkinlik için Atatürk Anıtı'nda toplanan kadınlar, bisikletlerini balonlarla süsleyerek, Saraçlar Caddesi'nden geçip Karaağaç'a kadar pedal çevirdi.
100 kadın katıldı Edirneli kadınlar, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu''nda bir araya geldi. Yaklaşık 100 kadının katılımıyla Edirne'de gerçekleştirilen etkinlik için Atatürk Anıtı'nda toplanan kadınlar, bisikletlerini balonlarla süsleyerek, Saraçlar Caddesi'nden geçip Karaağaç'a kadar pedal çevirdi.
Ordu’dan 200 kadın katılımcı
Ordu'da yaklaşık 200 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' etkinliğinde bir araya geldi. Altınordu ilçesi İlkadım önünde toplanan yaklaşık 200 kadın ilk olarak kullandıkları bisikletleri, balon ve çeşitli eşyalarla süslendi. Daha sonra Ordu sahili üzerinden yaklaşık 5 kilometre yol kat eden kadınlar, bisiklet turunu Ordu Kültür Sanat Merkezi önünde tamamladı.
Ordu’dan 200 kadın katılımcı Ordu'da yaklaşık 200 kadın, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ''Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'' etkinliğinde bir araya geldi. Altınordu ilçesi İlkadım önünde toplanan yaklaşık 200 kadın ilk olarak kullandıkları bisikletleri, balon ve çeşitli eşyalarla süslendi. Daha sonra Ordu sahili üzerinden yaklaşık 5 kilometre yol kat eden kadınlar, bisiklet turunu Ordu Kültür Sanat Merkezi önünde tamamladı.
Her yıl gerçekleştirmek istiyorlar
Kadınlar katılımın çok iyi olduğunu düşünüp bundan sonraki yıllarda da daha fazla katılımla bu etkinliği gerçekleştirmek istediklerini planlıyor.
Her yıl gerçekleştirmek istiyorlar Kadınlar katılımın çok iyi olduğunu düşünüp bundan sonraki yıllarda da daha fazla katılımla bu etkinliği gerçekleştirmek istediklerini planlıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >