Arda Turan - Berkay Şahin davası sonuçlandı: Mahkemeden beraat kararı çıktı

Berkay Şahin mahkemeye korumalarıyla geldi
Berkay Şahin mahkemeye korumalarıyla geldi

Gece kulübünde yaşadıkları kavga sonrası davalık olan futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin'in yargılandıkları davanın üçüncü duruşması İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme sonucunda, Turan'a kasten yaralama ve ruhsatsız silah suçundan ceza verilirken cinsel taciz suçundan beraat etti.

Futbolcu Arda Turan, 9 Ekim Salı gecesi Emirgan'daki bir mekanda tartıştığı şarkıcı Berkay'la kavgaya karışmıştı. Bu olayın ardından mahkemelik olan Arda Turan ve Berkay Şahin arasında üçüncü duruşma görülmeye başlandı.

Milli futbolcu Arda Turan
Milli futbolcu Arda Turan

Arda Turan'a korku, kaygıveya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek, ruhsatsız silah bulundurmak kasten yaralama suçlarından 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi. Bu suçlardan mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Turan, cinsel taciz suçundan beraat etti

Arda Turan- Berkay Şahin davasında mahkemeye kararını verdi. Arda Turan'a cinsel taciz suçundan beraat etti. Arda Turan'a korku kaygı veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek, ruhsatsız silah bulundurmak kasten yaralama suçlarından 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi. Bu suçlardan mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Berkay mahkeme sonrası ilk açıklamayı yaptı: İtiraz yolu açık

Mahkeme çıkışı konuşan Berkay şunları söyledi;

  • Sanırım üç suçtan ceza aldı ortalama üç yıl. Bizim itiraz edeceğimiz şeyler olacak. Cinsel taciz ve adamyaralamaya teşebbüsten ceza almadı. Bunların itirazyolu açık.
  • Bu karar kesin değil. Mahkeme bu kararı inceleyecek. Yaralama suçundan az ceza aldı. Cinsel taciz sucundan beraat etmesi doğru değil. Bu kadar suçun aynı kişi tarafından işlenmesi ve verilen ceza uygun değil.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >