Arda Turan'dan mahkeme sonrası ilk açıklama geldi

Başakşehir Spor Kulübü oyuncusu Arda Turan
Başakşehir Spor Kulübü oyuncusu Arda Turan

Geçen yıl yaşanan kavgada mahkemelik olan Futbolcu Arda Turan ve Şarkıcı Berkay için karar verildi. Arda Turan'a korku kaygı veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek, ruhsatsız silah bulundurmak kasten yaralama suçlarından 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu suçlardan mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Karar sonrası Turan sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Yaşadıkları kavga sonrası futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin hakkında açılan davada, sanık Turan'ı 3 ayrı suçtan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, verilen hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Turan, taciz suçundan beraat etti

Arda Turan- Berkay Şahin davasında mahkemeye kararını verdi. Arda Turan'a cinsel taciz suçundan beraat etti. Arda Turan'a korku kaygı veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek, ruhsatsız silah bulundurmak kasten yaralama suçlarından 2 yıl 8 ay 15 gün hapiscezası verildi. Bu suçlardan mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Berkay Şahin, darp gördüğü gerekçesiyle Arda Turan'dan şikayetçi olmuştu
Berkay Şahin, darp gördüğü gerekçesiyle Arda Turan'dan şikayetçi olmuştu

Sosyal medya hesabından açıklama yapma zorunluluğu hissettiğini ifade eden Turan, "Adınıza ve ailenize iftira atarak çamur bulaştırmaktan başka bir şey düşünmeyenler karşısında gerçeği haykırmanın bazen yeterli ve ikna edici olmayabileceğini yaşayarak gördüm" dedi.

Şarkıcı Berkay da mahkeme kararı sonrası açıklama yaptı

Mahkeme çıkışı konuşan Berkay şunları söyledi:

Sanırım üç suçtan ceza aldı ortalama üç yıl. Bizim itiraz edeceğimiz şeyler olacak. Cinseltaciz ve adamyaralamaya teşebbüsten ceza almadı. Bunların itiraz yolu açık.

Bu karar kesin değil. Mahkeme bu kararı inceleyecek. Yaralama suçundan az ceza aldı. Cinsel taciz sucundan beraat etmesi doğru değil. Bu kadar suçun aynı kişitarafından işlenmesi ve verilen ceza uygun değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >