Arda Turan'dan Sinem Kobal tazminatı!

Sinem Kobal
Sinem Kobal

Baba olmaya hazırlanan Medipol Başakşehir futbolcusu Arda Turan, tazminat davasını kazandı!

Arda Turan ve Sinem Kobal, özel hayatlarıyla ilgili sözleri için Erman Toroğlu ve Gökmen Özdenak'dan toplam 600 bin liralık tazminat talep etti.

2010 yılında Telegol programında futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun kendisiyle ilgili söylediği sözler nedeniyle tazminat davası açan Arda Turan, 8 yıl sonra tazminat almaya hak kazandı. Hukuk Genel Kurulu, Erman Toroğlu'nun Arda Turan ile ilgili televizyon programında kullandığı sözler nedeniyle tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.

20 bin lira ceza!

Yargıtay 4. Dairesi, verilen tazminat miktarını fazla buldu. Yargıtay'ın bozma kararına yerel mahkeme direndi. Dosya Hukuk Genel Kurulu gündemine geldi. Hukuk Genel Kurulu, yerel mahkemenin verdiği kararın yerinde olduğuna ve Arda Turan ve Sinem İmirzalıoğlu'na toplam 20'şer bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Genel Kurul, Toroğlu ve Özdenak'ın Arda Turan ile ilgili kullandıkları sözlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine, kamunun bilgilendirilmesi sınırını aştığına ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğuna dikkat çekti. Bu kararın ardından Arda Turan ve Sinem Kobal'a yasal faiziyle birlikte 20'şer bin lira tazminat ödenmesi kesinleşmiş oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >