Areda Survey seçim sonuçlarını 0,3 fark ile tutturdu

Areda Survey
Areda Survey

Areda Survey 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerinden önce 10 bin kişiyle yaptığı anketin sonuçlarını paylaşmıştı. Buna göre, Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan'a oy vereceğini dile getirenlerin oranı yüzde 52.4'iken, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 47.6 oldu. Areda Survey bugün gerçekleşen seçim sonrası sadece 0,3 fark ile sonucu en yakın tahmin eden araştırma şirketlerinden biri oldu.

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.52, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 44.88 ve ATA İttifakı Adayı Sinan Oğan da yüzde 5.17 oy almıştı.

Adayların hiçbiri kazanmak için gerekli olan oya ulaşamadığı için Kılıçdaroğlu ve Erdoğan 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimlerinde yeniden yarıştı.

Areda Survey, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleri için anket yapmıştı.

Areda Survey 0,3 fark ile seçimi tutturdu
Areda Survey 0,3 fark ile seçimi tutturdu

Arede Survey'in anket sonuçları

20-21 Mayıs tarihlerinde 10 bin kişi ile yapılan ankette Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 52.4, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 47.6 olarak belirlendi.

Seçim sonuçları

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 52.09'unu aldı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.9'da kaldı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >