Arı kazaya yol açtı: İki kardeş hayatını kaybetti

2 kardeşin öldüğü kazaya arının sebep olduğu ortaya çıktı.
2 kardeşin öldüğü kazaya arının sebep olduğu ortaya çıktı.

Rize’de meydana gelen trafik kazasında, bariyerlere çarpan hafif ticari araçta bulunan 21 yaşındaki Ayşe Aşçi ile 13 yaşındaki kardeşi Muhammet Aşçi hayatını kaybetti. Kazanın sürücünün araç içerisine giren bir arı nedeniyle yaşadığı panik sonucu gerçekleştiği belirlendi.

Kaza, önceki gün Çayeli ilçesinden geçen Karadeniz Sahil Yolu'nda meydana geldi. Artvin'den Rize istikametine seyreden H.A. idaresindeki hafif ticari araç, sürücüsünün kontrolünden çıkarak bariyerlere çarpıp, yan döndü.

İhbarla adrese gelen ekiplerce araçtan çıkarılan Muhammet Aşçi (13) ile ablası Ayşe Aşçi'nin (21) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, kazadan yaralı kurtarılan sürücü ve yolcular M.A. ile S.A., Rize RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Arı nedeniyle panik oldu

Yaralılar tedavileri sonrası taburcu edilirken, yaşamını yitiren abla ve kardeşi, Artvin'in Yusufeli ilçesinde toprağa verildi. Kazada araçta bulunan ailenin bayram dönüşü Artvin'den Rize'ye gittikleri, yolda sürücünün araç içerisine giren arı nedeniyle panik yapıp, direksiyon hakimiyetini kaybettiği ortaya çıktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >