Arkadaşım eş, arkadaşım şek, arkadaşım eşek: İstanbul'da Barış Manço şarkıları yarışması düzenlendi

İstanbul’da 3. Beylikdüzü Sevgi ve Barış Buluşmaları etkinliği kapsamında, "7'den 77'ye Barış Manço Şarkıları Yarışması" düzenlendi.

Pazar günlerinin eğlencesi programlarıyla, eşi benzeri olmayan şarkılarıyla, oynadığı filmler ve dizilerle 7'den 77'ye herkesin gönlünde taht kuran Barış Manço adına, İstanbul'da bir yarışma düzenlendi. Beylikdüzü Belediyesi tarafından 8 Eylül Perşembe günü Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'nda düzenlenen yarışmaya katılanlar, "Gülpembe", "Unutamadım" ve "Can Bedenden Çıkmayınca" isimli Barış Manço şarkılarını yorumladı. Yarışmaya katılan çocuk yarışmacılar ise sanatçının sevilen şarkısı "Arkadaşım Eşek"i seslendirdi.
Otizmli Enes Yılmaz Gümüşcü birinci oldu

                                    
	Yedi yarışmacının katıldığı etkinlikte otizmli Enes Yılmaz Gümüşcü birinciliğe layık görülürken müzik öğretmeni Özlem Çankaya ise 2. oldu.
Otizmli Enes Yılmaz Gümüşcü birinci oldu Yedi yarışmacının katıldığı etkinlikte otizmli Enes Yılmaz Gümüşcü birinciliğe layık görülürken müzik öğretmeni Özlem Çankaya ise 2. oldu.
Doğukan Manço teşekkür etti

                                    
	Doğukan Manço, vatandaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlik için Beylikdüzü Belediyesi'ne teşekkür edip "Barış Manço'yu gençlere tanıtan ve unutturmayan tüm anne ve babalara minnettarım. Çok teşekkür ediyorum. "dedi.
Doğukan Manço teşekkür etti Doğukan Manço, vatandaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlik için Beylikdüzü Belediyesi'ne teşekkür edip "Barış Manço'yu gençlere tanıtan ve unutturmayan tüm anne ve babalara minnettarım. Çok teşekkür ediyorum. "dedi.
Barış Manço kimdir?

                                    Çocukların sevgilisi Barış Manço, 2 Ocak 1943'te Üsküdar, İstanbul'da doğmuştur.
Barış Manço kimdir? Çocukların sevgilisi Barış Manço, 2 Ocak 1943'te Üsküdar, İstanbul'da doğmuştur.
Türkiye’de rock müziğin kurucularındandır

                                    Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılan sanatçı, müziğe Galatasaray Lisesi'nde başlar. Yüksek öğrenimini Belçika Kraliyet Akademisi'nde tamamlayan usta, bestelediği 200'ün üzerindeki şarkısı sayesinde on iki altın, bir platin albüm ve kaset ödülü alır.
Türkiye’de rock müziğin kurucularındandır Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılan sanatçı, müziğe Galatasaray Lisesi'nde başlar. Yüksek öğrenimini Belçika Kraliyet Akademisi'nde tamamlayan usta, bestelediği 200'ün üzerindeki şarkısı sayesinde on iki altın, bir platin albüm ve kaset ödülü alır.
Şarkıları farklı dillere çevrildi

                                    Şarkılarının bir bölümü Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca , Fransızca ,İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı.
Şarkıları farklı dillere çevrildi Şarkılarının bir bölümü Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca , Fransızca ,İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı.
“Barış Çelebi” ünvanı

                                    Hazırladığı televizyon programıyla dünyanın pek çok ülkesine giden Manço, bu nedenle "Barış Çelebi" olarak adlandırılır.
“Barış Çelebi” ünvanı Hazırladığı televizyon programıyla dünyanın pek çok ülkesine giden Manço, bu nedenle "Barış Çelebi" olarak adlandırılır.
Devlet sanatçısı ünvanı aldı

                                    1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı ünvanına layık görüldü.
Devlet sanatçısı ünvanı aldı 1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı ünvanına layık görüldü.
"Adam Olacak Çocuklar"

                                    Ekim 1988 yılında 7'den 77'ye programı ile, çocukların ve ailelerin pazar günü neşesi oldu. Uzun bir süre yayında kalan program, 378 bölüm yayınlanarak 1998 yılında sona erdi.
"Adam Olacak Çocuklar" Ekim 1988 yılında 7'den 77'ye programı ile, çocukların ve ailelerin pazar günü neşesi oldu. Uzun bir süre yayında kalan program, 378 bölüm yayınlanarak 1998 yılında sona erdi.
2 erkek çocuğu babasıdır

                                    Lale Manço ile olan evliliğinden iki erkek çocuğu vardır.
2 erkek çocuğu babasıdır Lale Manço ile olan evliliğinden iki erkek çocuğu vardır.
1999’da vefat etti

                                    1 Şubat 1999 tarihinde, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu, kaldırıldığı Siyami Ersek Hastanesinde aynı gece vefat etmiştir.
1999’da vefat etti 1 Şubat 1999 tarihinde, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu, kaldırıldığı Siyami Ersek Hastanesinde aynı gece vefat etmiştir.
Evi müze oldu
Manço'nun hayranlarının dilediği zaman gidip ziyaret edebileceği Kadıköy'deki evi, müzeye çevrildi.
Evi müze oldu Manço'nun hayranlarının dilediği zaman gidip ziyaret edebileceği Kadıköy'deki evi, müzeye çevrildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >