Arkadaşlarıyla iddiaya girip sümüklü böcek yiyen genç yaşamını yitirdi

Sam Ballard
Sam Ballard

Avustralyalı Sam Ballard isimli rugby oyuncusu bir genç, 2010 yılında bir partide arkadaşları ile girdiği bahiste sümüklü böcek yiyebileceğini iddia etti. Sümüklü böceği yiyen Sam önce felç oldu. 8 yıldır yaşam mücadelesi veren Sam geçtiğimiz hafta yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre Avustralya'da umut vadeden rugby oyuncusu olan Sam Ballard, 2010 yılında bir partide arkadaşları ile sümüklü böcek yiyebileceğine dair iddiaya girdi.

Böceği yedikten bir süre sonra Ballard rahatsızlanmaya başladı ve hastaneye gitti. Doktorlar Sam'in sıçan akciğer solucanı olarak adlandırılan bir parazit kaptığını söyledi.

Sam Ballard, sümüklü böcek yedikten sonra felç kalmıştı.
Sam Ballard, sümüklü böcek yedikten sonra felç kalmıştı.
  • Sam beynine ulaşan parazit sonucu 19 yaşındayken felç kaldı ve tam 3 yıl boyunca komada hastanede kaldı. Sam 3 yılın ardından hastaneden çıktı; ancak felç geçirdiğinden dolayı iletişim kuramadı.

Sam, mücadeleyle geçen 8 yılın ardından geçtiğimiz hafta yaşamını yitirdi. Talihsiz genç yaşamını yitirdiğinde 28 yaşındaydı. Annesi Katie, Sam'in kendisine son sözünün "Seni Seviyorum" olduğunu söyledi.

Doktorlar ise Sam'i öldüren bu parazitin aslında farelerde yaygın olarak bulunsa da dışkılarını yerken salyangoz veya sümüklü böceklere de bulaşabildiğini açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >