Arnavutluk'a giden Kadir İnanır depreme yakalandı

Kadir İnanır.
Kadir İnanır.

Önceki gün sabah saat 05.54 sıralarında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çok sayıda binanın yıkıldığı depremde 31 kişi hayatını kaybederken, 658 kişi de yaralandı. Usta oyuncu Kadir İnanır ise toplantı için gittiği ülkede depreme yakalandı. Bir konferans için Tiran'da olan ve uykuda depreme yakalanan İnanır, ''Ben her felaketi sakin karşılayan biriyim. İnançlı bir insan olduğum için panik yapmadım" dedi.

Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsünden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü ülkenin batısındaki Dıraç şehrine 15 kilometre uzaklıktaki depremin, yerin 38 kilometre derinliğinde meydana geldiği ve 6,4 büyüklüğünde olduğu kaydedildi. Depremde 35 kişi hayatını kaybederken 658 kişi de yaralandı. Türk ekipleri Kızılay ve AFAD yardım için Arnavutluk'a gitti.

Bir toplantı için Arnavutluk'a giden Kadir İnanır da depreme yakalandı. İnanır depremle ilgili açıklama yaparak, 'korkmadığını' belirtti.

'İnançlı biriyim'

Bir toplantıya katılmak üzere Arnavutluk'a giden usta oyuncu Kadir İnanır, depreme uyurken yakalandı. Çok sayıda insanın hayatını kaybettiği deprem sırasında otelde olduğunu söyleyen oyuncu, "Depreme otelde uyurken yakalandık. Ben her felaketi sakin karşılayan biriyim. İnançlı bir insan olduğum için panik yapmadım" ifadelerini kullandı.

Kadir İnanır, Arnavutluk'ta depreme yakalandı.
Kadir İnanır, Arnavutluk'ta depreme yakalandı.

Art arda depremler meydana geldi

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Arnavutluk'ta Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından 9 dakika sonra 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Arnavutluk'ta yerel saatle 07:08'de 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Deprem Yunanistan, İtalya, Karadağ, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Hırvatistan ve Sırbistan'da da hissedildi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >