Arnavutluk'ta Faruk Fatih Özer'le görüntülenen kırmızı montlu kişi yakalandı

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ve birlikte görüntülendiği kırmızı montlu adam
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ve birlikte görüntülendiği kırmızı montlu adam

Kripto para vurgunu soruşturması kapsamında aranan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ile Arnavutluk'ta görüntülenen kırmızı montlu adam yakalandı.

Thodex soruşturması kapsamında aranan şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer'le Arnavutluk'ta görüntülenen kırmızı montlu kişinin yakalandığı bildirildi.

TRT'nin haberine göre, Özer'i havalimanında karşıladıktan sonra otele yerleştiren, işlemleriyle ilgilenen kişinin Arnavutluk vatandaşı olduğu öğrenildi.

Zanlı ifadesinde Faruk Fatih Özer'i tanıdığını itiraf etti; kaçışta asıl pay sahibinin bir başkası olduğunu öne sürdü.

"Onun dolandırıcı olduğunu bilmiyordum" diyen şüpheli, bir tanıdığının ricası üzerine Özer'e yardımcı olduğunu, basında çıkan haberlerden sonra korktuğu için saklandığını söyledi.

Bu arada firari sanığın çevresindeki çemberin daraldığı; Özer'in bir gıda firmasının yöneticisi ile saklandığının tespit edildiği belirtildi.

  • Thodex olayı nedir?
  • Sosyal Medya: Bitcoin dolandırıcılığı: 2 milyar dolar ile yurtdışına kaçtı
  • Son günlerde para transferlerinde sorun yaşanan kripto para platformu (borsası) Thodex'in internet sitesi kapatıldı. Yatırımcıların hesaplarına ulaşımı kesildi. Thodex kullanıcıları önce şirketin battığını düşündü ancak sonra Thodex'in kurucusu olan Faruk Fatih Özer'in 20 Nisan akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıkış yaptığı öğrenildi.
  • Thodex skandalının perde arkası 2017 yılında kurulan yerli kripto para borsası Thodex, 21 Nisan’da yaptığı açıklama ile işlemlerin durdurulduğunu duyurdu. Thodex’in kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer’in sosyal medya hesaplarını kapatıp, yurtdışına çıkmasıyla iyice alevlenen tartışmalar sonrası Thodex’de hesabı olanlar da yasal yollara başvurmaya başladı.
  • Thodex skandalının ilk işareti 19 Nisan Pazartesi günü verilmiş. Thodex'tan 19 Nisan’da Dogecoin işlmelerini durduran “Dogecoin (DOGE) işlemlerinde kısa süreli bir bakım çalışması gerçekleştiriyoruz… Anlayışınız için teşekkür ederiz” duyurusu yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >