Artırılmış gerçeklik destekli akıllı telefon: ASUS ZenFone AR

ASUS'un ZenFone serisine ekleyeceği AR isimli yeni model, artırılmış gerçeklik desteğiyle ön plana çıkıyor. Telefonun CES 2017 kapsamında ilk kez tanıtılacak.

5 Ocak'ta başlayacak olan CES 2017 ile ilgili yeni gelişmeler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Teknoloji devlerinin Las Vegas'ta hazır kıta beklediği tüketici elektroniği fuarı, yeni ürün ve teknolojilerin tanıtılması için büyük önem taşıyor. Hatta bu kapsamda ASUS'un ZenFone AR isimli artırılmış gerçeklik destekli akıllı telefonu da fuar kapsamında sahneye çıkarılacak.
Yonga seti üreticisi Qualcomm'un web sayfasından bilgileri sızdırılan yeni akıllı telefon, Google Tango ve Daydream gibi artırılmış gerçeklik teknolojilerini destekliyor. Hatta bu kapsamdaki ikinci telefon da denilebilir. Keza ilk olarak Lenovo'nun Phab 2 Pro ile benzer bir çalışması olmuştu.

Şu anda ZenFone AR ile ilgili bilinen tek teknik detay, Qualcomm Snapdragon 821 yongasının kullanılacak olması. Tüm detayların yarın gün içerisinde ortaya çıkması bekleniyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >