ASELSAN'dan süper teknoloji

ASELSAN Paris'te düzenlenen deniz sistemleri fuarı EURONAVAL 2016'da yeni savunma sistemlerini görücüye çıkardı.

Üst düzey firmalara kafa tutmaya hazırlanan ASELSAN uluslararası düzeyde en önemli fuarlardan biri olan EURONAVAL'da adeta şov yaptı. 400'den fazla firmanın katıldığı fuarda ASELSAN, ürettiği Torpidoya karşı Torpido (TORK) ve Intersept Sonar Sistemi (ASIST) ve SONOBOY'u ilk kez görücüye çıkardı.

Geleceğin en önemli teknolojileri
2014 yılında Tübitak'ın desteğiyle projesine başlanan TORK'un kısa bir süre içinde ilk prototipi de geliştirildi. Yakın geleceğin en önemli teknolojilerinden birisi olarak gösterilen TORK, dünya üzerinde sadece bir kaç ülkenin üzerinde çalıştığı bir teknoloji. Kendine has bir yazılım ve donanım sistemine sahip olan TORK tamamen milli bir üretim. Amacı gemileri gelecek torpido tehdidine karşı savunmak olan teknoloji, askeri gemilerin denizde daha güvenli bir şekilde gitmesini sağlayacak.

Tehdidi yok edecek
TORK, su üstü gemilerini tehdit eden akustik güdümlü, tel güdümlü, güdümsüz ve dümen suyuna güdümlü torpidoları imha edecek. Bu sebeple TORK'a anti-torpido torpidosu da diyebiliriz. Savunulan platforma yaklaşan torpido tehdidine hassas şekilde yaklaşarak tehditin mesafesini ve yönünü ölçen TORK, imha mesafesine geldiğinde patlayarak tehdidi yok ediyor veya görev yapamaz hale getiriyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, geliştirilen yerli ürünlerin 2017'de seri üretime hazır olmasını planlamakta.





Kaynak: Webtekno









Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >