Aşı gönüllüsü doktor anlattı: Yan etkileri ne oldu?

​Dr. Mehmet Emin Adin aşı olurken
​Dr. Mehmet Emin Adin aşı olurken

Dr. Mehmet Emin Adin, Pfizer/BioNTech ürettiği koronavirüs aşısı için gönüllü oldu. Gönüllü doktor yaşadıklarını Twitter'dan takipçileri ile paylaştı.

Aşı gönüllüsü Dr. Mehmet Emin Adin aşı yan etkilerinin beklenen bulgular olduğundan bahsetti.

Adin'in açıklamalarından öne çıkanlar bu şekilde;

"Aşı oluşumun üzerinden 72 saat geçti (Pfizer/BioNTech). Aşı yerinde ilk gün ağrı vardı (1 ay önce olduğum grip aşısına göre çok fazla). Ertesi sabah vücudun büyük kısmında kas ağrılarım vardı.48. Saate ciddi düzeyde azaldı şu an hiç bir sorun yok.Benle beraber aşı olan doktor arkadaşımın da benzer ağrıları oldu ve ilk akşam ateşi çıktı. Basit ateş düşürücülerle geçti. Şu an hiç bir sorunu yok. Herhangi bir halsizlik olmadı. Kas ağrıları çok yoğun spor yaptıktan sonraki gün hissettiğiniz ağrıya benzer"

Bunlar normal mi neden oluyor?

"Bunların tamamı beklenen bulgular. Bu aşıda virüsün kendisi olmadığı için aşıyla hasta olma ihtimaliniz dahi yok. Yani güvenlik profili diğer aşılara göre çok daha yüksek. Ancak bu mRNA aşıları çok güçlü aşılar ve güçlü bir bağışıklık yanıtına neden oluyor.

Vücudun ürettiği bağışıklık hücreleri tıpkı bir enfeksiyona yakalanmış gibi hissettirir. Çünkü hastayken hissedilenin önemli kısmı aslında vücudun verdiği yanıttan kaynaklanıyor.

Umarım aşı tez zamanda herkese ulaşır ve önlenebilir bir hastalıktan kimse sevdiklerini yitirmez"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >