Aşılamada yeni dönem: SGK'ya kayıtlı tüm çalışanlar aşılanacak

Arşiv
Arşiv

Aşı programı kapsamında SGK'ya kayıtlı tüm çalışanlar bugünden itibaren COVID-19 aşı randevusu alabilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı tüm işçi ve memurların aşı programına dahil edildiğini duyurdu.

Koca, Twittter hesabından yaptığı açıklamada, "İşçi ve memurların tamamı için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar... Yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun" ifadelerini kullandı.

Böylece aşı programı kapsamında, şimdiye kadarki en büyük grup aşı programı kapsamına alınmış oldu. Türkiye'de SGK'ya kayıtlı 21 milyondan fazla çalışan bulunuyor.

Şuana kadar kaç kişi aşılandı?

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı da dün saat 19.30 itibarıyla 34 milyon 493 bin 508'e ulaştı. Toplam uygulanan aşı miktarı 34 milyon 493 bin 508 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye en çok aşı yapılan 10. ülke

Dünya genelinde COVID-19'a karşı uygulanan aşılar 2 milyar 335 milyon 903 bin dozu aştı. Türkiye en çok aşı yapılan 10'uncu ülke oldu.

  • Aşı randevusu nasıl alınır?
  • Aşılama tüm hızıyla devam ediyor, aşı randevuları da MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden veriliyor.
  • MHRS nedir?
  • Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden kolay randevu alabilmeleri için geliştirilen bir sistem.
  • MHRS 2011/2013 yılları arasında başlatılan “Sağlıkta Dönüşüm” proje kapsamında oluşturulan bir uygulama olarak hayata geçirildi. MHRS sayesinde, vatandaşlar muayene olmak için hastaneye gidip saatlerce sıra beklemek zorunda kalmıyor. Vatandaşlar MHRS uygulaması ile zaman harcamadan kolay ve hızlı bir şekilde randevu alabiliyorlar.
  • MHRS ile randevu nasıl alınır?
  • Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.
  • MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >