Askercell'in 15 Temmuz gecesi abonelerine attığı o mesaj ortaya çıktı

Askercell'in 15 Temmuz gecesi
Askercell'in 15 Temmuz gecesi

Turkcell servisi olan ‘Askercell’in, 15 Temmuz gecesi 100 bin TSK üyesi abonesine attığı mesaja ilk kez ulaşıldı.

  • “Peygamber Ocağı Şanlı Türk Ordusunun Aziz Evladı;

    Kanunsuz emri yerine getirmek kanunsuzdur ve suçtur. Şu an bu kalkışmaya katılanlar anayasal suç işlemektedir. Bu oyunun içinde bilmeden yer alıyor isen, vatana ihanet içinde olan ve kaybetmeye mahkum bu emir-komuta zincirinden çık ve devletinin yanında yer al. Kışlana dön.

  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti”

Askercell'in 15 Temmuz gecesi abonelerine attığı o mesaj.
Askercell'in 15 Temmuz gecesi abonelerine attığı o mesaj.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Askercell üyesi ve TSK mensubu müşterilerine mesaj atan Turkcell’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hain girişimin ardından yaptığı ancak ulusal basına yansımayan konuşmasından sonra harekete geçtiklerini belirtti. 32 milyon abonesine mesaj atıldığını söyleyen Terzioğlu, o geceyi şöyle anlattı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, hain girişimin ilk saatlerinde Dalaman Havalimanı'nda yaptığı ancak ulusal basına yansımayan açıklamasından hareketle bir SMS metni oluşturduk. Konuşmanın bitiminden 20 dakika sonra 32 milyon müşterimize geçmeye başladık ve kısa sürede tüm müşterilerimize ilettik. Askercell üyesi ve TSK mensubu 100 bin müşterimize, yaşananın bir darbe girişimi olduğunu, bu girişime katılım yönünde üst amirlerden gelen telkinlerin 'kanunsuz emir' olduğunu, bu emri yerine getirmenin anayasal suç olduğunu bildirdik. Vatana ihanet içinde olan ve kaybetmeye mahkum bu girişime karşı devletin yanında yer almaları gerektiğini hatırlattık. Darbe girişimine katılan birçok asker, gerçeği SMS'ten öğrenip teslim oldu. Bu hain girişim süresince darbecilerden tarafımıza ulaşan tüm yasa dışı talepleri reddederek devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu açıkça beyan ettik."

Turkcell'in resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >