Aşkın yaşı olmaz: 75 yıl sonra mutluluğu huzurevinde buldular

Gaziantep'te, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde tanışan 75 yaşındaki Hamit Hörmet ile 78 yaşındaki Fatma Ceren, barındıkları huzurevinde düzenlenen düğünle dünya evine girdi.

Huzurevinde 5 yıl önce tanışan Hamit Hörmet ve Fatma Ceren, 5 ay önce evlenmeye karar verdi. Çift, huzurevinde aile odası olmadığı için düğünü ertelerken yetkililer geçen süreçte çiftin kalabilmesi için aile odası hazırlayarak tahsis etti. Evlenmelerine engel kalmayan yaşlı çift, kendileri için hazırlanan davullu zurnalı düğün merasimiyle dünya evine girdi.



Damat Hamit Hörmet, gelin Fatma Ceren ile tanışıp birbirlerine aşık olduklarını belirterek, "Ben huzurevine geldiğimde tanışmıştım Fatma hanımla ama hiç evlenelim diye yaklaşmadım. 5 ay önce cesaretimi toplayıp evlenme teklifinde bulundum. O da kabul etti, önce aile odası olmadığı için düğünü ertelemek zorunda kalmıştık. Sonra oda meselesi de hal oldu. Birbirimizi seviyoruz, şu anda çok mutluyum" dedi.



- Hep bana bakardı, bende ne bakıyorsun diye kızardım

Nikah masasında Hörmet'in elini hiç bırakmayan gelin Fatma Ceren de önceleri kendisine baktığı için Hörmet'e kızdığını fakat daha sonra aşık olduğunu vurgulayarak, "Hep bana bakardı. Bende ne bakıyorsun diye kızardım. Birkaç defa böyle oldu, sonra evlenme teklifinde bulundu. Bende birkaç saat düşünüp olur cevabını verdim. Çok mutluyuz, bize destek olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.



Çift nikahlarının kıyılmasının ardından kendileri için özel hazırlanan düğün pastasını keserek birbirlerine ikram etti. Nikahı kıyan belediye başkanı Tahmazoğlu, geline bilezik hediye ederken, huzurevi yetkilileri de çifte çeşitli hediyeler verdi. Hamit ve Fatma Hörmet çiftinin hayatlarının geri kalanını huzurevinde geçirme kararı verdikleri belirtildi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >