Astronotlar için değil, koronovirüse karşı geliştirildi

Koronavirüs için geliştirildi
Koronavirüs için geliştirildi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp bir milyona yakın insanın ölümüne sebep olan koronavirüsten korunmak için sosyal temastan kaçınılıp hijyen kurallarına dikkat edilmesi, ayrıca maske takılması öneriliyor. Ancak tek kullanımlık maskelerin kısa ömürlü olması ve doğaya zarar vermesi endişe veriyor. Firmalar da bu noktada devreye girerek maskeleri teknolojiyle buluşturuyor.

Dünyada 31 milyondan fazla insana bulaşan ve bir milyona yakın insanın ölümüne neden olan koronavirüsten korunmak için uzmanlar şiddetle maske kullanılmasını öneriyor. Vakaların artmasının ardından başlangıçta sadece hasta olanlara ya da hastalık şüphesi bulunanlara önerilen maske, artık sokağa çıkmak zorunda kalan herkese tavsiye ediliyor. Virüsün hava yoluyla bulaşma zincirini kırmada maskenin öneminin vurgulanmasıyla pek çok firma maskelere teknolojik dokunuşlarını katıyor.

Yılın öne çıkan ürünleri arasında yerini aldı

Uzmanlar 2021 ve 2022 yıllarına kadar virüsün hayatımızda olabileceğini dile getirirken teknolojik maskeler yılın öne çıkan ürünleri arasında yerini aldı. Üstelik bu ürünlerin yanlış maske kullanımı ihtimalini ortadan kaldırdığını söyleyebiliriz.

4 saatlik pil ömrü bulunuyor
4 saatlik pil ömrü bulunuyor

Uzay çağı estetiğiyle üretildi

Toronto merkezli Vyzr Technologies adlı şirketin tasarladığı kasklar, yüzü tamamen koruyor. Şirketin 'uzay çağı estetiği' olarak adlandırdığı BioVyzr, koronavirüse karşı bir kalkan görevi üstleniyor. 750 bin dolarlık girişimle ortaya çıkan koronavirüs kasklarının fiyatı, kutusu 50 liraya satılan kasklardan çok daha tuzlu. BioVyzr'ın ön sipariş fiyatı 378 dolar. Normal fiyatı 498 dolar olan cihazın Air modeli ise 200 dolardan satışa sunuluyor.

Özellikleri

  • 4 saatlik pil ömrü bulunan kasklar, HEPA filtreleri ve fanlar aracılığıyla havayı temizliyor. Böylelikle dış ortamdaki havayı solumanız gerekmiyor. Kaskın temizliği için yıkanabilir kumaş kullanılmış. Şirket ayrıca Air'in 'AirPod'larla iyi çalıştığını' da belirtiyor. Şirketin kurucusu Michael Hall, Forbes'a yaptığı açıklamada havayolunu kullanan yolcularla yapılan testlerin şimdiye kadar iyi gittiğini söylüyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >